• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

DP odustala kandidovanja Buhe za predsjednika RS

Demokratska partija (DP) odustala je od kandidovanja Stojana Buhe za predsjednika Republike Srpske (RS), izjavio je predsjednik ove stranke Dragan Čavić.

 DP odustala kandidovanja Buhe za predsjednika RS Izvor: MONDO

Čavić je rekao novinarima da je to danas odlučio Izvršni odbor DP-a, ocjenjujući da se "ne vidi demokratski ambijent u kome će građani Srpske odlučivati o kandidatu za predsjednika RS na temelju demokratskih i načela društvene slobode".

On je naveo da DP smatra da će na ovim izborima pobijediti oni koji imaju najbolje organizovanu infrastrukturu i koji imaju najveći uticaj na medije, kao i da ova stranka ne želi da u takvom ambijentu "`potroši tako kvalitetnog kandidata kao što je Buha".

Čavić je rekao da je DP za opšte izbore predala u zakonom predviđenom roku liste za Predstavnički dom Parlamentarne skupštine BiH i Narodnu skupštinu RS, kao i za Skupštinu Kantona 10, a u koaliciji sa SDS-om i PDP-om, zajedničku listu za Skupštinu Kantona devet u Federaciji BiH.

On je naglasio da na listama za Predstavnički dom Parlamentarne skupštine BiH DP ima 24 kandidata, od kojih su 11 ili 46 odsto žene, dok su četiri kandidata odnosno 17 odsto mlađi od 30 godina.

Za Narodnu skupštinu RS DP ima 92 kandidata od kojih su 32 ili 35 odsto žene, a 18 kandidata ili procentualno 20 odsto mlađi su od 30 godina.

Na listama za Skupštine kantona devet i 10 u FBiH, DP ima 23 kandidata od kojih je osam žena i sedam kandidata mlađih od 30 godina.

"Ukupno na listama za Predstavnički dom Parlamentarne skupštine BiH, za Narodnu skupštinu RS, Skupštine Kantona devet i 10 u FBiH, DP ima 139 kandidata", naveo je Čavić.

Čavić je naglasio da njegova stranka ne podržava nijednog kandidata drugih stranaka i koalicija, ali da je DP opredijeljena da "padne" aktuelna vlast, kao i da nije ni sa kim u koaliciji, već u opoziciji. On je dodao da će članstvo na izborima isključivo odlučivati po vlastitoj savjesti.

(Srna/MONDO)

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE