• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

I Radončić u trci za Predsjednišvo BiH

Predsjednik Saveza za bolju budućnost (SBB) Fahrudin Radončić predao je kandidaturu za člana Predsjedništva BiH.

 I Radončić u trci za Predsjednišvo BiH Izvor: MONDO

Time se u trci za bošnjačkog člana Predsjedništva pridružio kandidatima SDA i Stranke za BiH, Bakiru Izetbegoviću i Harisu Silajdžiću.

Radončić je predao liste SBB-a za sve nivoe vlasti i rekao da su uglavnom mladi kandidati za vodeće pozicije, dok je Dragan Čović, predsjednik HDZ BiH, naglasio da ova stranka daje značajniju ulogu ženama u politici, što su pokazali kandidaturom Borjane Krišto u Predsjedništvo BiH, pišu sutrašnje "Nezavisne novine".

Kandidat SDP-a BiH za člana Predsjedništva BiH iz reda hrvatskog naroda je Željko Komšić. Na istu poziciju kandidovao se Martin Raguž iz HDZ 1990, te Jerko Ivanković Lijanović iz Narodne stranke "Radom za boljitak".

Kad je riječ o strankama iz Republike Srpske, Nebojša Radmanović kandidat je SNSD-a za člana Predsjedništva iz RS, dok je Milorad Dodik kandidat za predsjednika Srpske, a podržaće ih koalicioni partneri SP i DNS. SNSD je je predao i kandidatske liste za sve nivoe vlasti od institucija BiH i RS do kantonalnih skupština u FBiH.

Kandidat PDP-a za člana Predsjedništva BiH je predsjednik ove stranke Mladen Ivanić, koji uživa podršku SDS-a i SRS RS, dok je Ognjen Tadić kandidat SDS-a za predsjednika RS, a podržavaju ga PDP i SRS RS. I ove stranke imaju svoje kandidate na svim nivoima vlasti, a u nekim kantonima nastupiće zajednički.

U trci za predsjednika RS je i lider Saveza za demokratsku Srpsku Dragan Kalinić, dok je kandidat ove partije za člana Predsjedništva Rajko Popović. Ova partija je predala i kandidatske liste za Narodnu skupštinu RS.

Dragan Čavić, predsjednik Demokratske partije, predao je kandidatske liste za državni parlament, Narodnu skupštinu RS i jednu kantonalnu skupštinu, dok je ova stranka odustala od kandidature Stojana Buhe za predsjednika RS.

Političke partije u BiH predale su kandidatske liste Centralnoj izbornoj komisiji (CIK) za opšte izbore 3. oktobra, a prema Izbornom zakonu, treba da budu ovjerene do 30. jula.

(Srna)

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE