• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Iz HDZ-a 1990 istupio vidoški ogranak

Skupština vidoškog ogranka HDZ-a 1990 u opštini Livno donijela je jednoglasnu odluku o zajedničkom istupanju svih članova iz ove stranke.

 Iz HDZ-a 1990 istupio vidoški ogranak Izvor: MONDO

Odluka je donesena zbog verbalnih i fizičkih napada na članove livanjskog Opštinskog odbora koji se nisu slagali sa politikom stranačkog vođstva, saopšteno je iz ove skupštine.

Riječ je o 44 člana HDZ-a 1990 koji stranačkom vođstvu u Livnu zamjeraju napade na crkvu i katoličke sveštenike na sjednicama Opštinskog vijeća Livna, koaliranje sa SDP-om i Narodnom strankom ''Radom za boljitak'', borbu za fotelje, upravne i nadzorne odbore, davanje novca odabranim pojedincima, te izbacivanje iz stranke trojice vijećnika koji su javno podržavali pomoć HRT-u Herceg-Bosne.

U saopštenju povodom istupanja iz članstva svih svojih članova, Skupština vidoškog ogranka HDZ-a 1990 navodi da je vođstvo Opštinskog odbora ove stranke u Livnu zaboravilo na izborna obećanja i potpuno se otuđilo od članstva i naroda, a lični interesi pojedinaca iz vrha stranke koji obavljaju funkcije u izvršnoj i zakonodavnoj vlasti Livanjskog kantona prevladali su u odnosu na opšte interese.

''Ovakvo stanje i odnos prema članstvu doveli su do unutarstranačkih podjela, a predsjednik livanjskog HDZ-a 1990 Ivica Jozić iskoristio je stranku za svoje lične interese. Članovi ogranka u Vidošima, nas 44, ne želimo svojim članstvom u ovoj stranci podržavati i legalizovati ovakvu politiku stranke'', saopšteno je iz Skupštine temeljnog ogranka HDZ-a 1990 Vidoši.

Oni ističu da podržavaju politiku ujedinjenja stranaka sa hrvatskim predznakom, prvenstveno ujedinjenja dva HDZ-a, a suprotstavljaju se svim podjelama unutar hrvatskog nacionalnog korpusa, jer, kako navode, samo tako se mogu izboriti za ravnopravnost sa druga dva konstitutivna naroda u BiH.

(Srna)

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE