• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Vehabije proklinju civilnu vlast

Vehabije iz Gornje Maoče pozvali su Bošnjake da se ujedine u Alahovoj vjeri i da prekinu "ponižavajuću potlačenost" u kojoj žive pod civilnom vlašću u BiH.

 Vehabije proklinju civilnu vlast  Izvor: MONDO

"Mi nismo nikakva prijetnja za vas. Naprotiv, mi vam želimo što želimo i sebi, mi smo vaši najbrižniji sugrađani. O narode, ne nasijedajte, oni vas od vaše vjere odvraćaju", poručuju vehabije oglašavajući se na internet portalima u BiH.

U obraćanju bošnjačkom narodu vehabije teroristički napad na policijsku stanicu u Bugojnu nazivaju običnim ubistvom koje se upotrebljava u političke svrhe zastrašivanja u BiH i dovode ga u vezu sa ubistvom mladog vehabije u Mostaru Magdija Dizdarevića "čija je lobanja zgnječena na pločniku ispred džamije".

"Zvijeri! Grabljivci! Lešinari!", to su termini kojim vehabijska zajednica naziva političare i funkcionere bezbjednosnih službi u BiH koji istražuju teroristički napad u Bugojnu i optužuje ih da profitiraju na terorizmu u predizborne svrhe.

Gornja Maoča je najveće uporište vehabija u BiH koju su osnovali mudžahedini protjerani nakon potpisivanja Dejtonskog sporazuma iz Bočinje kod Maglaja. U potpuno izolovanoj zajednici u brdima iznad distrikta Brčko živi oko 40 vehabijskih porodica.

Bezbjednosne službe su u Gornjoj Maoči izvele najveću policijsku akciju u postdejtonskoj BiH ali su vehabije uhapšene u tom spektaklu odmah oslobođenje i do sda nisu procesuirane.

(Srna)

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE