• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

MUP RS povećao mjere zaštite

MUP Republike Srpske povećao je aktivnosti koje su usmjerene na zaštitu lica, objekata i zaštićenih ličnosti u RS, potvrdio je resorni ministar Stanislav Čađo.

 MUP RS povećao mjere zaštite Izvor: MONDO

"Kada određeni slučajevi eskaliraju, to podrazumijeva i veći nivo budnosti i pažnje, kao i aktivnosti koje su usmjerene na zaštitu lica, lica, objekata i zaštićenih ličnosti u RS", rekao je Čađo povodom pisanja medija da su pripadnici Sipe uhapsili dvojicu državljana Saudijske Arabije koji su u Lukavici špijunirali kretanje najviših funkcionera RS.

Čađo je rekao da je MUP RS stavio u vrh svojih prioriteta borbu protiv terorizma, ali je ponovio da se MUP-u RS, iz njemu nerazumljivih razloga, ne dostavljaju svi obavještajni podaci.

Navodeći da ne želi da komentariše pisanje medija, Čađo je istakao da o tome treba pitati Sipu i nadležno tužilaštvo.

On je izjavio novinarima u Banjaluci da će MUP RS preduzeti sve neophodne aktivnosti kako bi komemorativni skup nastradalima u Srebrenici 11. jula protekao bez ikakvih problema, kao što je to bio slučaj i prethodnih godina. Čađo očekuje da će MUP RS, uz podršku javnosti i građana RS, i ove godine položiti tu vrstu ispita.

Ministar unutrašnjih poslova RS apelovao je na građane da obavijeste policiju ukoliko raspolažu bilo kakvim informacijama o ukupnoj bezbjednosti.

Čađo je ocijenio da je ukupna bezbjednosna situacija u RS dosta dobra, u što se uvjerio prilikom nedavne posjete Srebrenici i Bratuncu.

Pripadnici Sipe uhapsili su dvojicu državljana Saudijske Arabije koji su u Lukavici špijunirali kretanje najviših funkcionera iz RS. "Nezavisne novine" saznaju da su 28. juna privedeni Alguasem Ahmed Ibrahim i Aldaod Ibrahim Abdulaziz koji su tokom saslušanja izjavili da su pripadnici "Šerijatske policije" iz Saudijske Arabije.
Dvojica Saudijaca su pratila slijetanje tri helikoptera u kojima su se nalazili premijer RS Milorad Dodik, predsjednik Srpske Rajko Kuzmanović, ministar finansija Aleksandar DŽombić i Čađo.

(Srna)

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE