• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Radikali tuže Dodika i ministre zbog đubriva

Đubrivo je posvađalo radikale sa Dodikom i ministrima. Poslanici SRS najavili krivične prijave protiv njih.

 Radikali tuže Dodika i ministre zbog đubriva Izvor: MONDO

Srpska radikalna stranka Republike Srpske najavila je da će podnijeti krivičnu prijavu protiv premijera RS Milorada Dodika, ministra poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede RS-a Radivoja Bratića, ministra trgovine i turizma RS Predraga Gluhakovića i direktora Direkcije robnih rezervi Radovana Samardžije zbog, kako su naveli, zloupotrebe službenog položaja prilikom nabavke mineralnog đubriva za poljoprivredne proizvođače u RS.

Poslanici ove stranke u Narodnoj skupštini RS-a Milanko Mihajlica i Novo Grujić izjavili su da su oni najodgovorniji za to što je, kako tvrde, nabavljano nekvalitetno mineralno đubrivo po cijenama iznad tržišnih.

"Danas u Narodnoj skupštini RS dogodio se prvorazredni skandal kada službe obezbjeđenja nisu nisu dozvolile poslaniku Novi Grujiću da se unese mineralno đubrivo u Skupštinu. To đubrivo je dokazni materijal iz kojeg se jasno može vidjeti da su građani RS opljačkani za 4,7 miliona KM", rekao je Mihajlica novinarima u pauzi skupštinskog zasjedanja.

On je naglasio da je pravi razlog što je Grujiću oduzeto đubrivo taj što ministar Gluhaković treba da skine odgovornost sa sebe i "sakrije od javnosti da je đubrivo plaćao 710 KM po toni umjesto nešto iznad 500 KM".

Službe obezbjeđenja u Narodnoj skupštini RS danas nisu dozvolile Grujiću da unese grumen mineralnog đubriva koji je, kako je rekao, namjeravao iskoristiti kao dokazni materijal za postavljanje poslaničkog pitanja premijeru RS-a Miloradu Dodiku. (MONDO/agencije)

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE