• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

U Srebrenici još vijore ratne zastave

Ratne zastave bivše Armije BiH i transparenti sa natpisima uredljivim za Srbe nisu uklonjeni ispred Memorijalnog centra u Potočarima.

 U Srebrenici još vijore ratne zastave Izvor: MONDO

Tamo će za tri dana biti održana komemoracija Bošnjacima, stradalim u Srebrenici jula 1995. godine. 

Natpisi tipa "Srbija=agresija=genocid=Dejton=Republika Srpska" sada su uočljiviji nego ranije, jer su transprenti, postavljeni prije mjesec dana, zamijenjeni novima, većim.

I ranije, kao i sadašnje transparente, postavio je prijeratni predsjednik Izvršnog odbora opštine Srebrenica Ibran Mustafić, koji je i član Organizacionog odbora za obilježavanje 11. jula u Srebrenici.         Mustafić, koji je bio poslanik SDA u prijeratnoj višestranačkoj Skupštini BiH, takođe je i autor knjige "Planirani haos".

Zastave bivše Armije BiH čiji su pripadnici počinili brojne zločine na podrujču Srebrenice i Bratunca, kao ni uvredljivi transparenti nisu uklonjeni uprkos brojnim zahtjevima Srba, posebno organizacija porodica zarobljenih i poginulih boraca i nestalih civila, boračkih organizacija i nekih političkih partija.

  Srbi stanovnici ovog poručuju  kažu  da   ratne zastave   pozlijeđuju   još nezacijeljene rane velikog broja porodica poginulih srpskih boraca i ubijenih nevinih civila u ovom kraju.    
 O ratnim zastavama na pet jarbola, natpisima i njihovim sadržajem upoznat je i predsjednik Srbije Boris Tadić koji je, uprkos tome, potvrdio svoj  dolazak na komemoraciju u Potočare 11. jula.

Kuriozitet je da će se Tadić   skupu u Potočarima obrati   na svega pedesetak metara od velikog transparenta  na kojem  piše  "Srbija je odgovorna za genocid".   (Srna)

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE