• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Čađo: Zatajila obavještajna služba

Ministar unutrašnjih poslova RS Stanislav Čađo izjavio je da je obavještajna služba BiH zatajila u slučaju terorističkog napada u Bugojnu.

 Čađo: Zatajila obavještajna služba Izvor: MONDO

On je istakao da su vehabije u BiH prijetnja građanima i da svi koji misle drugačije sasvim sigurno griješe.

Čađo je u intervjuu "Fokusu" rekao da dijeli zabrinutost građana poslije eskalacije nasilja, kako se može nazvati i podmetanje eksploziva kod zgrade Policijske stanice u Bugojnu, i naglasio da Policija RS čini sve što je u njenoj moći i nadležnosti da osigura bezbjednost.

"Razumijevajući sve ono što policija čini, mogu poručiti građanima RS da mogu biti bezbjedni. U ovakvim situacijama imaju, i imaće, policiju RS", rekao je Čađo i apelovao da građani pruže svaku vrstu pomoći policiji, jer je ovo "zajednički problem".

Govoreći o svom ranijem upozorenju na slabu razmjenu podataka unutar policijskih agencija u BiH, Čađo je rekao da je mislio na nedostatak informacija koje MUP-u RS mogu da pruže one strukture u čijoj je nadležnosti obavještajno-bezbjednosni rad.

"MUP i policija RS ne mogu da se bave tim pitanjima. Uvijek smo bili spremni na razmjenu informacija sa svim nadležnim bezbjednosnim subjektima, ali neki subjekti nisu ispunjavali svoj dio obaveza. Znajući da se radi o borbi protiv terorizma, ta činjenica me zabrinjava", istakao je Čađo.

Čađo je rekao da su vehabije veoma ozbiljna prijetnja i da svako ko potcjenjuje tu vrstu opasnosti sigurno griješi.

"Ali, mi kao odgovorni ljudi ne smijemo čekati da prođe vrijeme da bi nekom mogli reći da smo bili u pravu, već moramo odmah činiti napore i korake da se ta opasnost otkloni", dodao je ministar unutrašnjih poslova RS.

(Srna)

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE