• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Srebrenica: Minut ćutanja za žrtve rata

U Srebrenici komemorativna sjednicaopštine povodom 15 godina od stradanja srebreničkih Bošnjaka i 18 godina od srpskog stradanja.

 Srebrenica: Minut ćutanja za žrtve rata Izvor: MONDO

Odbornici su minutom ćutanja odali poštu svim nastradalim stanovnicima ove opštine u posljednjem ratu.

 U kratkom obraćanju na komemorativnoj sjednici predsjednik opštine Predrag Petrović rekao je da se već nekoliko godina na današnji dan odbornici okupljaju izražavajući bol i odajući poštu svim žrtvama, uz poruku da se više nikada i nigdje ne ponove stradanja kakva su zadesila narod Srebrenice.

"Poučeni teškom i ružnom prošlošću treba da se okrenemo i gradimo bolju budućnost za generacije koje dolaze", poručio je Petrović i pozvao odbornike da u naredna dva dana posjete i srpska i bošnjačka groblja i odaju poštu svim žrtvama i na taj način jedni drugima pruže "ruku pomirenja".

Načelnik opštine Osman Suljić  pozvao je odbornike na jedinstvo u donošenju odluka neophodnih za razvoj Srebrenice sa ciljem da se svijetu pokaže da je u ovoj sredini moguć suživot.
"Dovoljno puta smo prevareni i nije nam teško razlikovati dobro od zla. Srebrenica ima dovoljno vlastitog potencijala i snage da učini iskorak u budućnost  i postane ekonomski i politički stabilna sredina po mjeri čovjeka, a posebno mladih pred kojima smo najviše odgovorni", poručio je Suljić.

Prije tri godine odbornici su zaključili da su na području ove opštine stradali pripadnici i bošnjačkog i srpskog naroda, kao  i ostalih naroda i od tada se svake godine održava komemorativna sjednica Skupštine opštine i odaje pošta svim nastradalim stanovnicima. (Srna)

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE