• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Ljubić: Zalažemo se za federalnu, decentralizovanu BiH

Na programskoj konvenciji Hrvatske koalicije HDZ 1990 - HSP BiH, koja je danas održana u Mostaru, istaknuto je da BiH treba da bude federalna, decentralizovana država.

 Ljubić: Zalažemo se za federalnu, decentralizovanu BiH Izvor: MONDO

"Zalažemo se za federalnu, decentralizovanu BiH sa više multietničkih federalnih jedinica od kojih će jedna ili više njih imati hrvatsku većinu", rekao je lider HDZ-a 1990 Božo Ljubić na konvenciji na kojoj je predstavljan program Koalicije.

Osim Ljubića o programu koalicije govorili su predsjednik HSP-a BiH Zvonko Jurišić, te kandidat Koalicije za hrvatskog člana Predsjedništva BiH Martin Raguž.

Istaknuta je važnost predstojećih izbora i onoga što slijedi nakon njih, a to će, kako su rekli, biti vrijeme u kojem će BiH dobiti svoj novi, demokratski, narodni ustav, koji će odgovarati svakom narodu, pojedincu i građaninu.

Bitni segmenti izbornog programa su ekonomija BiH koja, kako je rečeno, mora biti samoodrživa, zatim revizija privatizacije kroz ratno i poratno vrijeme, te borba protiv korupcije.

Jurišić je istakao je u svom govoru da borci i invalidi moraju biti prioritet i da se njihova očekivanja moraju ispuniti.

(Srna/MONDO)

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE