• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Mustafić priveden zbog vrijeđanja policajca

Pripadnici Sipe uhapsili su ispred Memorijalnog centra u Potočarima predsjednika Upravnog odbora Udruženja "Majke Srebrenice" Ibrana Mustafića.

 Mustafić priveden zbog vrijeđanja policajca Izvor: MONDO

Mustafić je priveden jer je vrijeđao i napadao pripadnike Sipe koji rade na obezbjeđivanju Memorijalnog centra, gdje će danas biti održan komemorativni skup povodom 15 godina od stradanja Bošnjaka u Srebrenici i sahranjeni posmrtni 774 identifikovanih Bošnjaka i jednog katolika iz Srebrenice.

Mustafić je priveden na kriminalističku obradu. Mustafić, koji je predratni funkcioner iz Srebrenice i nekadašnji poslanik SDA, ranije je najavljivao da će sa svojim istomišljenicima za danas pripremiti nešto o čemu će se čuti i pričati. On je prije mjesec dana na pet jarbola pored ovog centra postavio ratne zastave bivše Armije BiH i transparente uvredljive sadržine.

Komunalna policija iz Srebrenice podnijela je Osnovnom sudu u ovom gradu prekršajnu prijavu protiv Mustafića, jer se oglušio o njihova naređenja da ukloni sporne natpise koje je postavio uoči obilježavanja 11. jula u Memorijalnom centru u Potočarima.

Iz Okružnog tužilaštva u Bijeljini ranije su saopštili da su naredili Komunalnoj policiji u ovom gradu da ukloni bilborde i zastave jer je riječ o krivičnom djelu, te da su onda Mustafiću naredili da ukloni sporne sadržaje.

S obzirom da Mustafić nije uklonio sporne sadržaje, Komunalna policija podnijela je protiv njega nadležnom Osnovnom sudu prekršajnu prijavu zbog nepoštivanja Odluke o komunalnom redu. (Srna)

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE