• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

"Sipa da istraži Alkalajeve kriminalne radnje"

Sven Alakalaj duboko zabrazdio u kriminal i radnje koje mora da istražuje Sipa, smatra Milorad Živković.

 "Sipa da istraži Alkalajeve kriminalne radnje" Izvor: MONDO

Zamjenik predsjedavajućeg Predstavničkog doma Parlamenta BiH Milorad Živković izjavio je da je Sven Alkalaj odavno prevršio mjeru kada je riječ o odgovornosti kao ministra inostranih poslova i da je duboko zabrazdio u kriminal i radnje koje mora da istražuje Agencija za istrage i zaštitu BiH (SIPA).

"Tu je plaćanje raznoraznih knjiga, kršio je Zakon o Savjetu ministara ne dajući ovlašćenja onima koji po zakonu imaju pravo da rade kad on nije tu, kočio je rad ambasada, tako da Alkalaj nije više u sferi politike i diplomatije, nego u sferi krivičnog gonjenja", rekao je Živković za "Glas Srpske".

Komentarišući održavanje komemoracije za Srebrenicu u Ambasadi BiH u Australiji u organizaciji Vijeća bosanskohercegovačkih organizacija, Živković je rekao da su stvari izmakle kontroli i došle do Predsjedništva BiH.

On je rekao da je konzul BiH u Australiji Momčilo Vuković došao u veoma tešku situaciju izazvanu ohološću i nediplomatskim ponašanjem Alkalaja, koji ga je stavio na milost i nemilost ljudima koji ne prezaju ni od fizičkog nasilja da bi sproveli ono što su naumili.

"Konzul Vuković se pozvao i na rad prethodnog ambasadora u Australiji Amire Kapetanović koja nikada nije dozvolila da bilo koja nevladina organizacija uđe u ambasadu i organizuje proteste ili bilo kakvo obilježavanje. Sada su iskoristili priliku u kojoj novoizabrani ambasador Damir Arnaut neće da ode i preuzme dužnost i odgovornost za vođenje te ambasade", naglasio je Živković.

On je ocijenio da će komemoracija podgrijati tenzije između naroda u cijeloj Australiji.

"Očekujem da Vuković obavijesti policiju u Australiji i da policija Kanbere adekvatno reaguje da ne dođe do nemilih scena ispred ambasade", rekao je Živković.

(Srna/MONDO)

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE