• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

U BiH 3.000 potencijalnih terorista

U BiH vreba opasnost od oko 3.000 potencijalnih terorista, upozorava direktor Obavještajno-sigurnosne agencije (OSA) BiH Almir Džuvo.

 U BiH 3.000 potencijalnih terorista Izvor: MONDO

"Od toga je samo tri do četiri posto stranaca. Ostali su državljani BiH. Izuzetno su dobro opremljeni. Mnogo bolje nego bh. policija", saopštio je Džuvo u ponedjeljak na sjednici Zajedničke komisije za odbranu i sigurnost BiH u vezi s terorističkim napadom na policijsku stanicu u Bugojnu.

Džuvo je, kako piše sarajevski Dnevni avaz, kazao da je "većina njih već nekoliko godina u policijskim registrima".

"Ali, policija im ne može ništa dok ne počine teroristički akt kao u Bugojnu ili neko drugo djelo slične težine", rekao je Džuvo i istakao da političari treba da donesu adekvatne zakone i promijene postojeće.

On je izrazio bojazan da "3.000 osoba mogu, zbog psihičkog ili nekog drugog stanja, napraviti teroristički akt koji će imati mnogo veće posljedice od ovog".

Direktor Federalne uprave policije (FUP) Zlatko Miletić rekao je da policija radi svoj dio posla, ali da za ostatak nema političke volje.

Glavni državni tužilac Milorad Barašin kazao je da pripadnici selefijskog pokreta u BiH (radikalni islamisti) ne priznaju državne institucije, voze bez vozačkih dozvola, ne žele lične karte...

"Tužilaštvo djeluje kada nastupi posljedica, jer nam zakoni ne dozvoljavaju da bilo šta ranije učinimo. To se mora promijeniti", istakao je Barašin.

(Beta)

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE