• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Mustafić: Hapšenje dio plana SDA

Predsjednik UO Udruženja "Majke Srebrenice" Ibran Mustafić izjavio je da je hapšenje u Srebrenici samo dio plana Stranke demokratske akcije.

 Mustafić: Hapšenje dio plana SDA Izvor: MONDO

Mustafić je rekao  da je kadar SDA u bezbjednosnim agencijama, prije svega u Sipi i Ministarstvu bezbjednosti BiH, imao naredbu da svi oni koji su protiv te stranke i ne slažu se sa njenim monopolom na Srebrenicu, moraju biti odstranjeni.  On je dodao da je ta stranka cijelu komemoraciju iskoristila da napravi predizbornu kampanju.

"SDA je saučesnik u zločinu u Srebrenici. To nikada nisam krio, ni ja niti organizacija koju predstavljam. Ljudi koji su se tih godina nalazili u ovoj stranci mogli su da spriječe zločin u Srebrenici, ali nisu", istakao je Mustafić za "Večernje novosti". Prema njegovim riječima, očigledno je da SDA želi da žrtve ostanu zauvijek njeni taoci i da mogu njima da manipulišu kada to god hoće.

Pripadnici Sipe priveli su 11. jula Mustafića zbog narušavanja javnog reda i mira u Memorijalnom centru u Potočarima kod Srebrenice. Mustafić je priveden jer je vrijeđao i napadao pripadnike Sipe koji rade na obezbjeđivanju Memorijalnog centra, gdje je tog dana održan komemorativni skup povodom 15 godina od stradanja Bošnjaka.         

(Srna)

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE