• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Pao izvještaj o CEMT dozvolama

Parlamentarna skupština BiH nije usvojila izvještaj Istražne komisije za utvrđivanje okolnosti u vezi sa izdavanjem CEMT dozvola za 2009. godinu.

 Pao izvještaj o CEMT dozvolama Izvor: MONDO

Zamjenik predsjedavajućeg Doma naroda Dušanka Majkić, koja je i u Komisiji bila protiv ovog izvještaja, istakla je da se ne može saglasiti sa ocjenom druga dva člana Komisije da je procedura raspodjele CEMT dozvola u 2009. godini provedena zakonito.

Majkićeva je ocijenila nelogičnim nalaz komisije da su, uprkos zakonitoj proceduri, utvrđene nelogičnosti u izdavanju CEMT dozvola.

"Na većinu svojih pitanja u vezi sa CEMT dozvolama nisam dobila odgovore, a ako sam ih dobila, onda je to govorilo o haosu u Ministarstvu komunikacija i transporta BiH", istakla Majkićeva, podsjećajući da je Tužilaštvo BiH zbog nepravilnosti u dodjeli CEMT dozvola u 2007. godini potvrdilo optužnice protiv odgovornih lica.

Prema njenim riječima, potrebno je da Tužilaštvo BiH i Državna agencija za istrage i zaštitu ispitaju dodjelu ovih dozvola za 2008. i 2009. godinu.

Dom naroda imenovao je Misada Abazovića za predstavnika akademske zajednice, a Milorada Vulića za predstavnika nevladinog sektora u Komisiju za izbor i praćenje rada Agencije za prevenciju korupcije i koordinaciju borbe protiv korupcije.

Usvojen je zaključak da se za izbor hrvatskog člana ove komisije raspiše novi konkurs.

(Srna)

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE