• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Ivanić i Tadić objavili početak kampanje

Mladen Ivanić i Ognjen Tadić izrazili uvjerenje da će, uz podršku birača, doći do pobjede na oktobarskim izborima.

 Ivanić i Tadić objavili početak kampanje Izvor: MONDO

Kandidati Koalicije "Zajedno za Srpsku" za predsjednika Republike Srpske (RS) Ognjen Tadić i za člana Predsjedništva BiH iz RS Mladen Ivanić objavili su danas na konferenciji za novinare da su započeli izbornu kampanju i izrazili uvjerenje da će, uz podršku birača, doći do pobjede na oktobarskim izborima.

Podsjećajući da Koaliciju čine Srpska demokratska stranka (SDS), Partija demokratskog progresa (PDP) i Srpska radikalna stranka RS, Tadić i Ivanić su rekli da cijene to što su neke poznate opozicione stranke odustale od učešća u trci za predsjednika RS.

"Na taj način ove su stranke omogućile da, iako ta opcija ne postoji prema Izbornom zakonu, ipak praktično imamo drugi krug izbora već u ovom izbornom ciklusu 3. oktobra" - rekao je Tadić.

On je istakao da je njegova i Ivanićeva namjera, kao kandidata Koalicije, da tokom izborne kampanje pokažu da su dostojni povjerenja i podrške građana.

Tadić je pojasnio da ovom kandidaturom žele da pokažu da RS ima alternativu i da ono što je trenutno na sceni u RS ne predstavlja dobro rješenje, pošto je - kako je rekao - neobjašnjiv način nestalo nekoliko milijardi maraka, te da uz veliku buku o navodnoj zaštiti nacionalnih interesa - ti interesi nisu ni bili zaštićeni.

"Podrška građana u izboru za dužnost predsjednika RS značiće, istovremeno, i podršku programu koji podrazumijeva zaštitu ustavnog poretka RS, nacionalnih interesa srpskog naroda i svih građana RS, kao i u borbi za novu ekonomsku politiku koja će vratiti u Srpsku srednju klasu i omogućiti bolji život za sve, a ne samo za one koji su politički podobni“ - naglasio je Tadić.

On je poručio da je sa Ivanićem, osim realizacije zajedničkih programskih ciljeva, prihvatio težak zadatak da pobijedi korupciju u RS, a "posao" Ivanića biće da pobijedi politički ekstremizam u BiH, te izrazio uvjerenje da će to, uz podršku građana, i uspjeti.

Govoreći o aktivnostima koje će, kao član budućeg Predsjedništva BiH voditi, Ivanić je poručio da je Srpskoj neophodna ozbiljna diplomatska, politička i ekonomska "ofanziva".

On je naglasio da je bezbjednost druga oblast kojom se namjerava ozbiljno pozabaviti u smislu pune zaštite Dejtonskog sporazuma, naglašavajući da nema namjeru da se upušta u priču o četiri teritorijalne jedinice, nego će čvrsto braniti postojeće stanje.        

(Srna/MONDO)

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE