• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Ministar pravde BiH izložen pritiscima

Bariša Čolak izložen je pritiscima da se oglasi nenadležnim u slučaju inspekcijskog nadzora u vezi sa izborima u Spoljnotrgovinskoj komori BiH.

 Ministar pravde BiH izložen pritiscima Izvor: MONDO

Ministar pravde BiH Bariša Čolak izložen je pritiscima da se oglasi nenadležnim u slučaju inspekcijskog nadzora u vezi sa nezakonito provedenim izborima u Spoljnotrgovinskoj komori BiH, saznaju "Nezavisne novine".

Izvor lista blizak Spoljnotrgovinskoj komori BiH pojašnjava da grupe u Komori i njihovi zaštitnici ovim nastoje da razvuku postupak i spriječe da cio slučaj dođe pred Savjet ministara BiH.

List napominje da Čolak treba da odgovori na prigovor iz Spoljnotrgovinske komore BiH upućen na inspekcijsko rješenje kojim je utvrđeno da su komorski izbori organizovani sredinom maja nezakonito raspisani.

Sam Čolak kaže da je svjestan da će njegovo reagovanje izazvati polemike, ali da po službenoj dužnosti ima obavezu da odgovori na prigovor na nalaz upravnog inspektora o izborima provedenim u Komori.

"U ovih dan-dva odgovoriću na prigovor. Proučiću predmet sa svih aspekata i donijeti zakonitu odluku", kaže Čolak, ne precizirajući da li je izložen pritiscima da se oglasi nenadležnim.

Ministarstvo pravde BiH je upravni nadzor u STK BiH u vezi sa zakazivanjem i provođenjem izbora za novi saziv Skupštine Komore obavilo na zahtjev Ministarstva spoljne trgovine i ekonomskih odnosa BiH.

Eventualno odbijanje žalbe i potvrđivanje inspekcijskog rješenje da su izbori nezakonito održani, kako se očekuje, proizvelo bi reakciju ministra spoljne trgovine i ekonomskih odnosa BiH Mladena Zirojevića, koji bi o svemu upoznao Savjet ministara BiH i tražio njihovu saglasnost da provede zakonite izbore u Komori.


(Srna)

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE