• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Čavić: Nacrt o imovini političkog karaktera!

Nacrt zakona o statusu državne imovine koja se nalazi na teritoriji RS, a pod zabranom je raspolaganja ima samo politički karakter, tvrdi Čavić.

 Čavić: Nacrt o imovini političkog karaktera! Izvor: MONDO

 "Umjesto za hitni postupak, predlagač se odlučio za formu nacrta, jer zna  da se prijedlog zakona ne može naći pred ovim sazivom Narodne skupštine, s obzirom da je ovo njena zadnja sjednica", smatra predsjednik Demokratske partije (DP) Dragan Čavić.

Komentarišući pojedine navode da je glasom poslanika DP-a Slobodana Šarabe u Predstavničkom domu parlamenta BiH za Izmjene i dopune zakona o oružanim snagama BiH prenesena nadležnost sa RS, Čavić je rekao da to nije tačno, jer je, kako je naveo, riječ o ostvarivanju prava na penziju profesionalnih vojnika, koje se realizuje iz budžeta BiH.

On je dodao da su za ovaj prijedlog glasali i svi poslanici SNSD-a, te da nisu utemeljene izjave Predsjedavajućeg Doma naroda BiH Dušanke Majkić o navodnom prenosu nadležnosti. Predsjednik DP-a sastao se danas sa ambasadorom Velike Britanije u BiH Majklom Tejtamom, sa kojim je razgovarao o aktuelnoj političkoj situaciji i očekivanjima ove partije na predstojećim izborima.

Prema Čavićevim riječima, ambasador je upoznat o osnovama politike  DP-a u socijalno-ekonomskoj i političkoj oblasti, kao i o stavovima ove stranke o tekućim političkim temama.  (Srna)

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE