• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Ivanić pred presudu najavljuje pomirljivu politiku

Izvršni sekretar SNSD-a Rajko Vasić osuđuje najavu Mladena Ivanića da će provoditi politiku umjerenosti ukoliko bi bio izabran za člana Predsjedništva BiH.

 Ivanić pred presudu najavljuje pomirljivu politiku Izvor: MONDO

Izvršni sekretar SNSD-a Rajko Vasić rekao je da je najava lidera PDP-a Mladena Ivanića da će provoditi politiku umjerenosti ukoliko bi bio izabran za člana Predsjedništva BiH ''uslovljena da se objelodani prije izricanja presude za organizovane malverzacije u šumskom sektoru".

Vasić je istakao da će "biti zanimljivo uporediti presudu sa izjavom o pomirljivom političkom djelovanju Ivanića na nivou BiH".

On je u pisanoj izjavi dostavljenoj medijima istakao da je Ivanić pokazao političku drskost i optužio predstavnike RS u zajedničkim organima za rast ekstremizma, "amnestirajući tako ulogu SDA i ekstremnog islama u angažovanju radikalizovanih paravojnih i paravjerskih ešalona iz islamskih zemalja".

Ivanić, koji je kandidat Koalicije "Zajedno za Srpsku" za člana Predsjedništva BiH, rekao je juče da je Srpskoj neophodna ozbiljna diplomatska, politička i ekonomska "ofanziva". On je naglasio da je bezbjednost druga oblast kojom se namjerava ozbiljno pozabaviti u smislu pune zaštite Dejtonskog sporazuma, naglašavajući da nema namjeru da se upušta u priču o četiri teritorijalne jedinice, nego će čvrsto braniti postojeće stanje.

Bivši premijer RS Mladen Ivanić je 2008. godine prvostepenom presudom osuđen na 18 mjeseci zatvora zbog nesavjesnog rada u službi. Ovu presudu poništilo je Vijeće Apelacionog odjeljenja Suda BiH i određeno je održavanje novog pretresa.

(Srna)

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE