• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Tihiću i Ahmetoviću prijete vehabije!

Sipa je povećala mjere bezbjednosti za ministra bezbjednosti BiH Sadika Ahmetovića i predsjednika SDA Sulejmana Tihića, zbog prijetnji vehabija.

 Tihiću i Ahmetoviću prijete vehabije! Izvor: MONDO

Portparol SDA Salmir Kaplan potvrdio je "Glasu Srpske" da je Sipa pojačala mjere bezbjednosti za Tihića, ali nije mogao da potvrdi za Ahmetovića, koji obavlja i funkciju potpredsjednika ove stranke. Tihiću je ranije prijetio vehabija Haris Čaušević zvani Oks, koji je priznao da je učestvovao u terorističkom napadu u Bugojnu 26. juna, kada je od eksplozije poginuo policajac Tarik Ljubuškić (41), a šest osoba povrijeđeno.

 Čaušević je u Islamskom centru Bugojno verbalno napao lidera SDA Tihića, a izvrijeđao ga je u februaru 2006. godine i optužio za "slanje vojske u Irak da gine za američke interese".
 SDA je na jučerašnjoj sjednici Predsjedništva stranke najoštrije osudila teroristički napad na Policijsku stanicu u Bugojnu. U saopštenju se navodi da je svaki teroristički napad, napad na državu, njen integritet i cjelovitost, stabilnost, suživot i toleranciju.

 "Zahtijevamo od institucija za provođenje zakona da utvrde propuste i odgovornost nadležnih institucija i pojedinaca, te učine sve kako bi slični događaji bili preduprijeđeni", istakli su u SDA.  (MONDO)

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE