• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

RIK dala saglasnost posmatračima OEBS-a

Republička izborna komisija dala saglasnost posmatračima OEBS/ODIHR-a za praćenje izbora raspisanih za 11. maj.

 RIK dala saglasnost posmatračima OEBS-a Izvor: MONDO

Republička izborna komisija dala je u petak uveče saglasnost posmatračima Kancelarije za demokratske institucije i ljudska prava Organizacije za bezbednost i saradnju u Evropi (OEBS/ODIHR) za praćenje rada RIK-a i organa za sprovodjenje izbora za narodne poslanike koji su raspisani za 11. maj.

Rad organa za sprovodjenje izbora za narodne poslanike pratilo bi 35 posmatrača Kancelarije za demokratske institucije i ljudska prava OEBS-a, dok bi sedam posmatrača te kancelarije pratilo rad RIK-a sa sedištem u Beogradu.

RIK će tim posmatračima izdati službena ovlašćenja i identifikacione kartice, a troškove praćenja rada RIK-a i izdavanja identifikacionih kartica snose oni čiji posmatrači prate izbore.

Vlada Srbije je razmotrila zahtev RIK-a u vezi s prijavom Kancelarije OEBS-a za demokratske institucije i ljudska prava (ODIHR) da njeni posmatrači prate rad organa za sprovodjenje izbora za narodne poslanike koji su raspisani za 11. maj, navedeno je u saopštenju Vlade Srbije.

Vlada je saglasna i smatra potrebnim da se posmatračima Kancelarije OEBS-a za demokratske institucije i ljudska prava (ODIHR) omogući da prate rad organa za sprovodjenje izbora na predstojećim izborima za narodne poslanike.

(Tanjug/MONDO)

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE