• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Kemalu Čauševiću prijeti prijava

Predsjednik Sindikata UIO BiH Mehmedalija Osmić podnijeće krivičnu prijavu protiv bivšeg direktora Kemala Čauševića.

 Kemalu Čauševiću prijeti prijava  Izvor: MONDO

Radi se o prijavi zbog zloupotrebe službenog položaja i finansijskih malverzacija kojima je, kako je rekao, pričinjena velika šteta budžetu BiH.

Kemal Čaušević odbio je da komentariše Osmićeve navode.

Kriminal, korupcija i diskriminacija zaposlenih samo su neki od navoda koji su sadržani u krivičnoj prijavi, koju će protiv Čauševića podnijeti Mehmedalija Osmić. Jedan od drastičnijih primjera Čauševićeve samovolje, prema tvrdnjama Osmića je i zapošljavanje 192 pripravnika koji kadrovski nisu bili potrebni Upravi.

Ipak, mnogo ozbiljnija optužba svakako je Osmićeva tvrdnja o tome da je Čaušević vršio pritisak na zaposlene, naročito na šefove pojedinih Odsjeka za kontrolu velikih poreskih obveznika, od kojih je jedan i nedavno, tragično preminuli, Ile Dragišić, šef banjalučkog odsjeka.

Stanje u UIO BiH, danas je prokomentarisao i premijer RS, Milorad Dodik, koji je naglasio da bošnjačka strana opstruiše izbor novog direktora.

Predsjednik Vlade Dodik rekao je da aktuelna situacija u Upravi za indirektno oporezivanje  BiH govori o stanju u BiH i o nemogućnosti da se održi dogovor koji podrazumijeva da se predstavnici konstitutivnih naroda mijenjaju na važnim funkcijama.

"Imamo situaciju da Bošnjaci odlučno brane tu poziciju. Raspisan je konkurs za direktora UIO, formirana komisija, izabrani kandidati i uvrđene rang liste, koje je samo trebalo potvrditi na Savjetu ministara. To nije prošlo, jer je potreban samo jedan glas Bošnjaka koji se ne može obezbijediti, jer oni to ne žele da urade", rekao je Dodik novinarima u Banjaluci.

Premijer Srpske je konstatovao da ovakva jedna institucija nema potpuni legitimitet.
 (MONDO/Srna)

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE