• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Sutra zahlađenje

Građani sjevernog dijela Republike Srpske mogu da odahnu - meteorolozi za sutra najavljuju temperature niže i za 10 stepeni.

 Sutra zahlađenje Izvor: MONDO

Temperatura vazduha sutra će pasti za 10 do 15 stepeni Celzijusovih u odnosu na danas, dok će se toplo vrijeme zadržati na jugu i jugoistoku, saopšteno je iz Hidrometeorološkog zavoda Republike Srpske.

Noć sa subote na nedjelju biće tropska sa temperaturom od 20 stepeni Celzijusovih, a od sutra se predviđa osvježenje, naoblačenje sa kišom i pljuskovima praćenim grmljavinom, prvo na zapadu, a do kraja dana i na istoku i jugoistoku.

Mjestimično se očekuju i vremenske nepogode sa olujnim vjetrom i jakim pljuskovima. Svježije će biti do srijede, kada će ponovo doći do porasta temperature i uglavnom sunčanog vremena.

Zavod u vanrednom izvještaju navodi da će toplotni talas koji je zahvatio sve krajeve Srpske potrajati još danas, kada se očekuju maksimalne dnevne temperature od 33 do 37, a na jugu do 40 stepeni Celzijusovih.

Republički hidrometeorološki zavod, odnosno Sektor za meteorologiju, na osnovu proračuna i statističke analize klimatoloških podataka, upozorava na mogućnost pojave požara, naročito u Hercegovini.

"Prognozirani meteorološki parametri - temperatura vazduha, relativna vlažnost vazduha, brzina i pravac vjetra, ukazuju da je još sutra prijepodne opasnost od pojave požara u Hercegovini visoka, a u jugoistočnim krajevima RS umjerena", navodi se u vanrednom izvještaju.

Zavod napominje da temperature izmjerene u posljednjih pet do sedam dana jesu ektremno visoke, ali da nisu one maksimalne izmjerene u dugogodišnjem nizu.

Najdrastičniji primjer je 2007. godina kada su u periodu od 15. do 23. jula zabilježeni apsolutni maksimumi, temperature od 39 do 42 stepena Celzijusovih u većini krajeva.

(Srna)

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE