• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Građani za struju duguju 150 miliona KM!

Građani RS samo za potrošenu električnu energiju duguju blizu 150 miliona maraka, a do sada je privremeno isključeno više od 15.000 dužnika.

 Građani za struju duguju 150 miliona KM! Izvor: MONDO

Direktor Direkcije za distribuciju "Elektroprivrede RS" Dalibor Muratović ističe da pojedina domaćinstva za struju duguju i do 10.000 KM i naglašava da nikome dug neće biti otpisan, bez obzira na iznos dugovanja. Prosječan dug po domaćinstvu, kaže on, je oko 300 KM, što odgovora osmomjesečenoj potrošnji.

"Isključenje struje je naš krajnji potez da naplatimo dugove i u skladu sa Zakonom o električnoj energiji nije potrebna sudska presuda za njegovo izvršenje", rekao je Muratović za "Večernje novosti".
 Usluge grijanja  sve rjeđe plaćaju stanovnici Bijeljine, Zvornika, Banjaluke. Preduzeće "Zvornik stan" bilježi pad nivoa naplate od 10 odsto, a u Banjalučkoj toplani kažu da dugovanja građana čine oko 80 odsto ukupnih potraživanja, a naplaćuju se redovnim i sudskim putem.

Bijeljinskoj toplani ogromna potraživanja zadala su velike probleme, tako da ovo preduzeće nije moglo da izmiri svoja dugovanja za struju pa  joj je prije nekoliko dan isključena.
Naplata računa za fiksnu i mobilnu telefoniju, kako za "Novosti" kažu u kompaniji M:tel, nije opala. Građani kažu da tu naplativost postižu, jer za dva neizmirena računa isključuju korisnika sa mreže.

Sekretar Pokreta potrošača RS Dragovan Petrović rekao je da je nivo naplativosti režija u Srpskoj još dobar, s obzirom na niska primanja i kreditnu zaduženost građana."Činjenica je da dugovanja najmanje gomilaju građani sa najskromnijim primanjima. Iz straha da neće moći da ih plate i da će ostati bez vode i struje, penzioneri i prosječne porodice radije štede na hrani, a trude se, koliko je god to moguće, da redovno isplaćuju pristigle račune", rekao je Petrović i naglasio da bez sudske odluke niko nema pravo da korisniku isključi struju, vodu, grijanje, ali da se to sve češće dešava. (MONDO)

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE