• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Ljubav preko žice ga koštala 3.200 KM!

Pedesettrogodišnji Zlatko S., mještanin naselja Janja, kod Bijeljine, postao je žrtva telefonske prevare koja ga je koštala 3.200 maraka

 Ljubav preko žice ga koštala 3.200 KM! Izvor: MONDO

Koštala ga je ponuđena telefonska ljubav i  ljubavni sastanak koji je sa ženskom osobom trebalo da bude organizovan u Prijedoru.

Lakovjerni čovjek u proteklih mjesec dana putem telefona uspostavio ljubavnu vezu sa izvjesnom Jelenom Todorović, navodno Prijedorčankom, koja mu je preko žice obećala ljubav i poznanstvo, a nakon telefonskih kontakata ugovorila je i sastanak u Prijedoru, prenose Nezavisne.

Umjesto nje, na sastanak sa Zlatkom S., koji je zbog ljubavi preko žice u Prijedor došao iz Bijeljine, pojavila se Jelenina prijateljica, koja se predstavila kao Vesna, a koja je od Zlatka S. tražila 3.200 maraka, koliko je, navodno, njenoj drugarici trebalo za kaparu, jer je namjeravala da kupi kuću u Prijedoru.

"Da sve bude zanimljivije, Vesna je lakovjernom Zlatku ponudila i sastanak kod advokata, čija se kancelarija, kako mu je rekla, nalazi kod prijedorske željezničke stanice, gdje je, navodno, trebalo da se pojavi i njena prijateljica, kako bi njih dvoje potpisali i ovjerili ugovor o pozajmici koja je Zlatku S. trebalo ubrzo da bude vraćena.

Čovjek je novac dao, a potom otišao do željezničke stanice. Na mjestu dugo očekivanog sastanka i susreta sa svojom ljubavi preko telefona nije bilo ni Jelene ni Vesne, a ni advokata.
Cijeli slučaj prevareni mještanin Janje  je prijavio policiji u Prijedoru, koja je pokrenula istragu u ovom slučaju ponuđene, a potom i plaćene ljubavi preko žice.

Prema nezvaničnim informacijama, Zlatko S. nije jedini koji je u posljednje vrijeme postao žrtva telefonske prevare i ljubavnog kontakta putem žice. Sličan slučaj zabilježen je i u Banjaluci, žrtva telefonske prevare postao je i jedan Banjalučanin.

On je, navodno, za telefonski kontakt sa ženskom osobom, takođe iz Prijedora, ostao "kratak" za više hiljada maraka. Nezvanično se saznaje da policija intenzivno istražuje i moguću povezanost slučajeva telefonske prevare na relaciji Bijeljina - Banjaluka - Prijedor, ali, prema izvorima bliskim istrazi, i drugih gradova u Republici Srpskoj.

Ko su zaista ženske osobe koje su prevarile svoje žrtve, a koje su očito ordinirale u Prijedoru, policija u ovom gradu istražuje, kao i kontakte koji su zabilježeni na mobilnim telefonima žrtava i prevaranata. Iz CJB Banjaluka danas su novinarima proslijeđene samo šture informacije po kojima je predmet istrage broj mobilnog telefona na koji je naivni Bijeljinac Zlatko S. kontaktirao sa izvjesnom Jelenom Todorović, a koji je, prema saznanjima iz policije, juče već bio van upotrebe.

Policija sumnja da je riječ o istim ženskim osobama koje su na ovaj način prevarile lakovjerne muškarce i očito dobro organizovanoj kriminalnoj grupi prevarantica u kojoj se nalazi najvjerovatnije više osoba. (MONDO)

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE