• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Ministarstvo za ljudska prava "spiskalo" 52.098 KM?!

"Glas" prenosi da Ministarstvo za izbjeglice nije obavilo izbor najpovoljnijeg dobavljača za avio-karte pa izdaci za prošlu godinu iznose 52.098 KM.

 Ministarstvo za ljudska prava "spiskalo" 52.098 KM?! Izvor: MONDO

Kancelarija za reviziju institucija BiH u izvještaju o poslovanju 2009. godine za Ministarstvo za izbjeglice i ljudska prava BiH utvrdilo je da Ministarstvo nije obavilo izbor najpovoljnijeg dobavljača za avionske karte i da ukupni izdaci za ove namjene za prošlu godinu iznose 52.098 KM.

"U određenim slučajevima zaposleni u Ministarstvu ne podnose izvještaj o obavljenom službenom putovanju i uz putne naloge ne dostavljaju avionske karte kao dokaz vremena polaska i dolaska ili ne prilažu pozive organizatora sa specifikacijom troškova koje snosi organizator", piše "Glas Srpske", pozivajući se na izvještaj revizora.U izvještaju se navodi da se putni nalozi još ne popunjavaju pravilno i potpuno, da na pojedinim putnim nalozima nema relacije kretanja i pređene kilometraže, a da se ne kontroliše opravdanost upotrebe kod svih vozila, jer pojedini putni nalozi nisu odobreni od odgovornih lica.

Ministarstvo za ljudska prava i izbjeglice BiH dobilo je mišljenje sa rezervom od Kancelarije za reviziju institucija BiH u izvještaju o poslovanju 2009. godine zbog nedostataka i propusta koji se odnose na sistem internih kontrola, planirani i izvršeni budžet za 2009. godinu, tekuće izdatke, izvršene nabavke i popis i izvor sredstava.

Troškovi za režije u ovom ministarstvu u dijelu za međunarodnu saradnju knjiženi su u iznosu od 8.850 KM, koji se sastoje od zakupnine od 6.000 KM, a prilog je račun za zakupninu od 4.694 KM, telefonski troškovi u iznosu od 1.800 KM, sa računom za fiksnu telefoniju na iznos od 319,83 KM i troškovi za internet od 1.050 KM, sa računom od 150 KM.

Revizijom popisa obaveza utvrđena je razlika u iznosu od 15.776 KM između stanja iskazanog u glavnoj knjizi i bilansu stanja i stanja koje je utvrdila popisna komisija.

Kada je riječ o naknadama troškova smještaja zvaničnika, revizori navode da su testiranjem utvrdili da je mjesečna naknada za smještaj ministra 800 KM, a za njegovog savjetnika 500 KM, iako je Zakonom o platama i naknadama u institucijama BiH navedeno da visina naknade za smještaj može iznositi maksimalno do visine osnovice za obračun plata. (MONDO)

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE