• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Nema prijave protiv Arnauta

Tužilaštvo BiH dobilo izvještaj o uznemiravanju zaštićenog svjedoka, ali ne protiv savjetnika za pravna pitanja predsjedavajućeg Predsjedništva BiH

 Nema prijave protiv Arnauta Izvor: MONDO

"Ukoliko se procijeni da na osnovu ove prijave Tužilaštvo treba da postupi u okviru svojih nadležnosti, ono će to i učiniti",  potvrdila je Srni portparol Tužilaštva Selma Hećimović.

Savjetnik za pravna pitanja predsjedavajućeg Predsjedništva BiH Harisa Silajdžića Damir Arnaut, koji je i član tima odbrane osumnjičenog za ratne zločine Ejupa Ganića, jednom od zaštićenih svjedoka u procesu pred sudom u Londonu nudio je novac da promijeni svjedočenje - kaže izvor u timu koji zastupa Srbiju pred ovim sudom.

"Pritisak i pokušaj vrbovanja zaštićenog svjedoka Arnaut i članovi tima Ganićeve odbrane uradili su u BiH. Zbog toga je Tim za istraživanje ratnih zločina MUP-a RS podnio prijavu Tužilaštvu BiH ", rekao je ovaj izvor za "Glas Srpske".
Tim za istraživanje ratnih zločina MUP-a RS podnio je prijavu Tužilaštvu BiH zbog vršenja pritiska na zaštićenog svjedoka.

Pred sudom u Londonu u srijedu, 14. jula završen je glavni pretres o zahtjevu Srbije za izručenje bivšeg člana Predsjedništva BiH  Ejupa Ganića, koji je osumnjičen za ratni zločin počinjen nad vojnicima JNA u Dobrovoljačkoj ulici.
Odluka suda da li će Ganić biti izručen Srbiji trebalo bi da bude donesena 27. jula.

Ganić je uhapšen 1. marta na aerodromu Hitrou u Londonu, na osnovu potjernice koju je Srbija raspisala za njim i još 18 osoba iz BiH zbog napada na kolonu vojnika JNA 1992. godine. (Srna)

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE