• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Mandilović svjedočio protiv Karadžića

Ljekar Milan Mandilović, svjedok Haškog tužilaštva u procesu pred Haškim tribunalom protiv Radovana Karadžića, izjavio je da je Vojna bolnica u Sarajevu "bila gađana iz svih mogućih oruđa i oružja".

 Mandilović svjedočio protiv Karadžića Izvor: MONDO

Mandilović, koji je od 1992. do 1995. godine radio u Vojnoj bolnici u Sarajevu, rekao je da je bolnica tokom proteklog rata u BiH "bila na udaru granatiranja i snajperskog djelovanja s brda oko grada, na kojima su bili Srbi".

"Za nas nije bilo dileme ko puca - to su bile srpske snage. Znamo, jer smo pratili odakle je dolazila pucnjava... Ne vjerujem da je Armija BiH bombardovala Vojnu bolnicu, niti je imala sredstva za to ni interesa", dodao je Mandilović koji je danas počeo svjedočenje.

Mandilović je naveo da je tokom rata u BiH Vojna bolnica često radila bez vode, plina, grijanja ili struje.

"Uslovi su bili teški, hronično smo oskudijevali u lijekovima, morali smo da vodimo računa o trošenju i stalno redukovati, a broj oboljelih nije se smanjivao. Ipak, bolnica je na prvoj liniji fronta radila 24 časa tokom 44 mjeseca, i nijednom nije stala i došla u situaciju da ne može pružiti pomoć", dodao je Mandilović.

Svjedok je naveo da su građani Sarajeva tokom proteklog rata živjeli u teškim uslovima i da je to na njih ostavilo posljedice koje su vidljive i danas.

Suđenje Karadžiću, koji se tereti za zločine protiv čovječnosti i kršenje zakona i običaja ratovanja u periodu od 1992. do 1995. godine, biće nastavljeno sutra.

(Srna)

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE