• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Dodik: Obnova Gradskog stadiona je ispravna odluka

Premijer RS Milorad Dodik rekao je da je odluka Vlade RS da u rekonstrukciju Gradskog stadiona u Banjaluci uloži dva miliona KM bila ispravna.

 Dodik: Obnova Gradskog stadiona je ispravna odluka  Izvor: MONDO

On je obrazložio da nijedan stadion u Srpskoj nije ispunjavao uslove za odigravanje međunarodnih utakmica.

Dodik je tokom obilaska ovog stadiona, gdje će fudbalari "Borca" za dva dana dočekati švajcarski klub "Lozanu" u revanš susretu drugog kola kvalifikacija za Ligu Evrope, rekao da bi bilo tužno da "Borac", ali i bilo koji drugi klub, najljepše stranice svoje istorije piše u Sarajevu ili Širokom Brijegu - piše sutrašnji "Fokus".

"Tek sada vidimo ispravnost odluke da uložimo dva miliona KM za radove, jer je jedan ovakav objekat potreban RS", rekao je Dodik.

Premijer RS se interesovao za sve segmente rekonstrukcije i da li će sve biti završeno do četvrtka, te i poručio da će biti vatreni navijač "Borca".

Osvrćući se na moguću suspenziju Fudbalskog saveza BiH, koja bi zahvatila reprezentaciju, ali i sve klubove koji nastupaju u Evropi, Dodik je rekao da je očigledno politika i ovaj put umiješala prste.

"Mnogi lobisti koji žele kreirati politiku u državi danas su se sjetili da se poslije 10 godina mora ukinuti tročlano predsjedništvo i postaviti jedan predsjednik. E, ne mora. Ako je moglo funkcionisati do sada, može i dalje", naglasio je premijer RS.

Rekonstruisani Gradski stadion u ponedjeljak su posjetili i član Predsjedništva BiH iz RS Nebojša Radmanović i predsjedavajući Savjeta ministra Nikola Špirić.

Špirić je poručio da Banjaluka s ovakvim stadionom izgleda zaista evropski.

"Ako je grad na Vrbasu na takvom nivou, takav mora biti i `Borac`. Trudićemo se da u sve sfere života uvedemo evropske standarde, pa tako i u sport, koji se, po ko zna koji put, pokazao kao najbolji ambasador Srpske", istakao je Špirić.

Član Predsjedništva BiH Nebojša Radmanović istakao je da kada je prije 20 dana bio u posjeti Gradskom stadionu ni sam nije vjerovao da će radovi biti završeni u roku.

"Pohvalio bih izvođače radova, koji su zaista u kratkom roku doveli sve pod konac. Ovo sada izgleda evropski, te s ponosom možemo reći da se i mi priključujemo mnogobrojnoj sportskoj porodici Starog kontinenta. Nadam se da se neće stati na ovome i da će stadion doživjeti i drugu fazu rekonstrukcije, kako bi zablistao u punom sjaju", naveo je Radmanović.

(Srna)

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE