• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Istraga protiv direktora i radnika "BH Telekoma"

Kantonalno tužilaštvo Sarajevo pokrenulo je istragu protiv više zaposlenih u "BH Telekomu" zbog sumnje da su počinili krivično djelo nesavjesnog rada u službi.

 Istraga protiv direktora i radnika "BH Telekoma" Izvor: MONDO

Istraga je pokrenuta nakon što je Kancelarija za reviziju institucija FBiH 2008. godine utvrdila da je rukovodstvo "BH Telekoma" na čelu sa aktuelnim direktorom Nedžadom Rešidbegovićem poslovalo uz niz nezakonitosti kojima je nanesena finansijska šteta ovoj državnoj kompaniji.

Prema pisanju "Dnevnog avaza", čelnici "BH Telekoma" su suprotno zakonu sklapali ugovore sa dobavljačima bez javnog nadmetanja, odnosno direktnom pogodbom.

Sporne ugovore ukupne vrijednosti 93 miliona KM Rešidbegović i njegov prethodnik Hamdo Katica sklapali su, uglavnom, za nabavku mobilnih telefona, ali i drugih usluga.

U izvještaju su posebno pomenuti milionski ugovori sa kompanijama "Mobis Elektronik" i "Mibo komunikacije", koji su u 2007. godini iznosili 8,8 miliona KM, a revizorima je bila sporna i dodjela 1,6 miliona KM donatorskih sredstava.

List navodi da je u toku istraga i protiv Nihada Maličbegovića zaposlenog u Federalnom ministarstvu prostornog uređenja, zbog krivičnog djela ugrožavanje bezbjednosti, lažnog predstavljanja i nedozvoljenog držanja oružja, koji je za posao u "BH Telekomu" tražio i do 15.000 KM.

(Srna/MONDO)

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE