• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Pušten novi put kod Oštre Luke

Premijer RS Milorad Dodik je u Budimlić Jatri, opština Oštra Luka, zvanično pustio u saobraćaj regionalni put Blagaj - Budimlić Japra - Arapuša.

 Pušten novi put kod Oštre Luke Izvor: MONDO

U  izgradnju puta je iz Razvojnog programa RS investirano 8.100.000 KM. Tokom 2008. i 2009. godine položeno je oko 32 kilometra asfalta i izgrađen most preko rijeke Japre, a ovaj put povezuje više mjesnih zajednica u opštinama Novi Grad, Oštra Luka i Krupa na Uni.

Premijer RS je, obraćajući se okupljenom stanovništvu, rekao da nimalo nije oklijevao da podrži projekat modernizacije ovog regionalnog puta, te da očekuje da će ovaj kraj uskoro dobiti proizvodni pogon kojim će riješiti i problem nezaposlenosti lokalnog stanovništva.

Načelnica opštine Oštra Luka Drena Kuridža istakla je da je ova investicija nastavak ranijih ulaganja Vlade RS u izgradnju infrastrukture u opštini Oštra Luka, te da očekuje i asfaltiranje puta Budimlić Japra prema Sanskom Mostu u dužini od 6 kilometara, koji bi povezao i ovu federalnu opštinu.

Načelnica opštine Novi Grad Snježana Rajilić istakla je da je prvi put Podgrmeč povezan sa Potkozarjem, modernom putnom komunikacijom, te da će ova saobraćajnica ubrzati i proces povratka stanovništva svojim domovima. (Srna)

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE