• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Institucije BiH: Za stimulacije 480.000 KM

Zaposlenima u institucijama isplaćeno je za stimulacije oko 480.000 KM za šest mjeseci, potvrđeno je u Ministarstvu finansija BiH.

 Institucije BiH: Za stimulacije 480.000 KM Izvor: MONDO

Najviše stimulacija dobili su radnici Sipe kojima je za pola godine isplaćeno oko 113.000 KM, pišu "Nezavisne novine".

Državni službenici i zaposleni u institucijama BiH imaju osnovicu za platu od oko 500 KM, koja se množi s koeficijentom i uvećava se za svaku godinu radnog staža za 0,5 odsto, a imaju pravo na dodatke zbog specifičnosti radnog mjesta.

"Stimulacija je poseban dodatak na platu koji ne može premašiti polovinu plate službenika kojem se isplaćuje. Savjet ministara BiH propisao je da rukovodioci svih institucija donose podzakonske akte, odnosno pravilnike kojim su propisani kriterijumi kome i kada može biti isplaćena stimulacija", rekao je Fuad Kasumović, zamjenik ministra finansija i trezora BiH.On je dodao da bi stimulacija trebalo da bude isplaćivana za dobre rezultate i da ona nema nikakve veze s dodacima za posebne uslove rada.

  Prema podacima ovog ministarstva, za šest mjeseci ove godine stimulacije su isplaćivale skoro sve državne institucije, a osim Sipe, u isplati stimulacija prednjače Granična policija BiH, Ministarstvo spoljnih poslova, Ministarstvo bezbjednosti BiH, te Centralna izborna komisija BiH.

Kako je nedavno objavljeno u revizorskom izvještaju o poslovanju Ministarstva spoljnih poslova BiH u 2009. godini, bilo je zaposlenih kojima je od 12 mjeseci isplaćeno 11 stimulacija, čak i u dane godišnjeg odmora. (MONDO)

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE