• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Bivšem direktoru "Pošta" tri mjeseca zatvora

Osnovni sud u Banjaluci nepravosnažno osudio bivšeg generalnog direktora "Pošta Srpske" Milutina Pejića na kaznu zatvora od tri mjeseca.

 Bivšem direktoru "Pošta" tri mjeseca zatvora Izvor: MONDO

U optužnici Okružnog tužilaštva u Banjaluci se navodi da Pejić u svojstvu direktora "Pošta Srpske" od septembra do decembra 2004. godine nije obustavio isplate Rajfajzen banci po osnovu subvencionisanja kamata za kredite za stambenu izgradnju zaposlenim radnicima, čime je pričinjena šteta preduzeću "Pošte Srpske" od 41.000 KM, prenosi Glas Srpske.

"Pejić je sa bivšim direktorom Sektora za ekonomske poslove 'Pošta Srpske' Dragom Bosnićem oslobođen optužbe za zloupotrebu ovlašćenja u privredi", rekao je Bosnićev advokat Đorđe Stojaković.
U optužnici se navodi da su Pejić i Bosnić u toku 2003. i 2004. godine na protivpravan način, zloupotrebom ovlašćenja u privredi, pribavili preduzeću "Pošte Srpske" 109.000 KM.

Dodaje se da su radnike isplaćivali bez obračuna poreza i doprinosa na lična primanja, a da ove isplate nisu u poslovnim knjigama iskazali kao posebna primanja radnika.

Oni su, prema optužnici, na taj način radnicima isplaćivali dnevnice za službena putovanja u iznosu od 30 odsto najniže cijene rada u "Srpskim Poštama", iako su dnevnice mogli da isplaćuju bez obračuna poreza i doprinosa u visini od 30 odsto najniže cijene rada koju određuje Vlada Republike Srpske /RS/.
Okružno tužilaštvo u Istočnom Sarajevu podiglo je početkom 2008. godine optužnicu protiv Pejića zbog zloupotrebe službenog položaja prilikom izgradnje stambeno-poslovnog objekta na Sokocu.
Pejić se tereti da je u svojstvu generalnog direktora prekoračio svoja službena ovlašćenja prilikom izgradnje stambeno-poslovnog objekta u Sokocu, postupajući suprotno članu 7. i 25. Zakona o postupku nabavke robe, usluga i ustupanja radova.

Osim Pejića, za zloupotrebu položaja i ovlašćenja u ovom predmetu tereti se i Dragomir Borovina, koga je Pejić imenovao na mjesto predsjednika Komisije za prikupljanje i otvaranje ponuda za izbor najpovoljnijeg ponuđača, kao i članovi Komisije Duško Radanović, Darinka Pejić i Željko Lalić.  (Srna)

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE