• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Ivanić: Pobijedio sam međunarodne mešetare!

"Pet godina je trajao taj sudski proces, Vendorf je bio tužilac u tom slučaju. Oslobođajuća presuda je dokaz da sam pobijedio te mešetare", rekao je Ivanić.

 Ivanić: Pobijedio sam međunarodne mešetare! Izvor: MONDO

Lider Partije demokratskog progresa Mladen Ivanić izjavio je za portal Vijesti.ba da su bivši visoki predstavnik Pedi Ešdaun, bivši šef kancelarije OHR-a Grem Dej i tužilac Tužilaštva BiH Hajko Vendorf pokušali da ga unište, jer je spriječio firmu "Balkan Amerika" da "zgrne" stotine miliona KM bespravnom sječom šume, a optuživši ga da je kao premijer RS zlouporijebio položaj i nesavjesno radio.

 Ivanić je naveo da je Vlada RS 2001. godine, kada je bio na njenom čelu, spriječila firmu "Balkan Amerika" da pod posebnim uslovima dobije oko milion kubika drvne građe godišnje, odnosno da dobije monopol nad sječom šume.

"Spreman sam za dalju borbu. Nastaviću sa dokazivanjem koliko su ti ljudi radili za vlastite interese, a ne za provođenje zakona. Ako to ne budem mogao dokazati u BiH, za tužbu protiv njih postoje institucije poput Savjeta  Evrope", rekao je Ivanić.

 Sud BiH 2008. godine je nepravosnažno osudio Ivanića za nesavjestan rad u službi na 18 mjeseci zatvora. Apelaciono vijeće Suda BiH je 16. jula poništilo ovu presudu i oslodilo ga svih optužbi. (Srna)

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE