• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Lepa Brena traži 200.000 KM odštete od Brčkog

Lepa Brena tužila Brčko distrikt jer joj je oduzeto pravo građenja. Odštete preko 50.000 KM od Distrikta traže još 62 pravna i fizička lica

 Lepa Brena traži 200.000 KM odštete od Brčkog Izvor: MONDO

Fahreta Živojinović, poznatija kao Lepa Brena, tužila je Brčko distrikt 14. oktobra prošle godine za naknadu štete od 200.000 KM, jer joj je oduzeto pravo građenja, a pred lokalnim pravosuđem u toku je glavna rasprava.

Pozivajući se na dokument iz Pravobranilaštva u Brčkom, "Dnevni avaz" navodi da je Lepa Brena jedna od 62 pravna i fizička lica čija je tužba protiv Brčko distrikta veća od 50.000 KM. Ukupna potraživanja ova 62 pravna i fizička lica od Brčko distrikta iznose 148.820.269 KM.

Distrikt su tužili i Dragomir Jurošević i Raco Simić, koji traže odštetu od 148.290 i 766.050 KM na ime naknade štete zbog neosnovanog lišavanja slobode, jer su bili pritvoreni zbog sumnje da su počinili ratni zločin u Brčkom, što nije dokazano.

Prema tvrdnjama nekoliko visokih funkcionera u Vladi Brčko distrikta, ova lokalna zajednica bi mogla da bankrotira zbog velikog broja tužbi, odnosno većih i manjih odštetnih zahtjeva, koji se nezvanično procjenjuju na oko 300 miliona KM.

(MONDO)

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE