• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

O zabrani burki i u parlamentu BiH

Posle zabrana izglasanih u parlamentima Francuske, Španije i Belgije, u parlamentu BiH se raspravlja o djelimičnoj zabrani nošenja feredže.

 O zabrani burki i u parlamentu BiH Izvor: MONDO

Zajednička komisija za ljudska prava, prava djeteta, mlade, imigraciju, izbjeglice, azil i etiku parlamenta BiH danas će razmatrati Prijedlog zakona o zabrani nošenja odjeće koja onemogućava identifikaciju, koji su predložili poslanici kluba Saveza nezavisnih socijaldemokrata (SNSD).

Njihov delegat u Domu naroda, Zoran Koprivica, izjavio je da Predlog zakona o zabrani nošenja odjeće koja onemogućava identifikaciju ima opravdanje za donošenje, pogotovo poslije terorističkog napada u Bugojnu, te dodao da su razlozi jasno predstavljeni od predlagača.

"Nedavni teroristički napad u Bugojnu pokazuje da su BiH i druge zemlje sigurno na udaru terorizma i pod velikom prijetnjom terorističkih akata na svim javnim mjestima. U ovom prijedlogu zakona nije riječ o zabrani nošenja te odjeće na svim mjestima, nego samo i isključivo na javnim mjestima koja bi se naknadno propisala iz bezbjednosnih razloga", rekao je Koprivica za "Glas Srpske".

On je ocijenio da nisu u pravu svi koji tvrde da je ovaj prijedlog atak na religiju i vjerska osjećanja, jer je riječ isključivo o bezbjednosnim razlozima.

"Ne znam kako će se o Prijedlogu zakona izjasniti predstavnici bošnjačkih partija koji su, sa dozom sumnje u iskrenost naših namjera, govorili o njemu. Mislim da se poslije terorističkog napada u Bugojnu i njihova razmišljanja kreću u pravcu da će, ako ništa drugo, ozbiljno razmotriti stanje u BiH i da neće tako glatko odbiti ovaj prijedlog, kao što je bilo prije terorističkog napada u Bugojnu", rekao je Koprivica.

Prijedlog zakona o nošenju odjeće koja onemogućava identifikaciju, čiji je predlagač Klub poslanika SNSD-a, skinut je polovinom juna sa dnevnog reda sednice Predstavničkog doma Parlamentarne skupštine BiH.

Predstavnički dom parlamenta BiH na predstojećoj sednici 28. jula izjasniće se o zahtevu da se po hitnom postupku razmatra SNSD-ov prijedlog dopuna Krivičnog zakona BiH kojima se traži zabrana vehabijskog i selefijskog pokreta.

(Srna/MONDO)

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE