• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Najviše vehabija u Srebrenici i Kozarcu?

Najviše vehabija u RS ima na području Srebrenice i Kozarca i oni su, kao i svi pripadnici tog pokreta u Srpskoj, dobro naoružani raznim vrstama oružja.

 Najviše vehabija u Srebrenici i Kozarcu? Izvor: MONDO

Izvor iz vrha Ministarstva unutrašnjih poslova RS naveo je Glasu da u Srpskoj postoje sela u kojima su vehabije jedini ili većinski stanovnici, te da MUP RS duži period istražuje vehabije koje su dobro naoružane.

"Sa sigurnošću možemo tvrditi da vehabije posjeduju pješadijsko naoružanje, a treba utvrditi da li imaju teže vojno naoružanje ili eksploziv", istakao je ovaj izvor. On tvrdi da u Srpskoj postoji opasnost od terorističkih napada koje je skoro nemoguće spriječiti, zbog čega treba djelovati preventivno.

"Veoma je teško spriječiti teroristički napad. Ako se neka zatvorena grupa dogovori da napadne neki objekat, veoma je teško to spriječiti. Na našim prostorima ima puno naoružanja i eksploziva koji je zaostao iz rata, a tu su i ljudi koji znaju njima rukovati. Policija RS može da obezbijedi što više objekata i na taj način smanji mogućnost napada", ocijenio je ovaj izvor.

On je dodao da i stanovnici u RS treba da pomognu policiji ako primijete da se lica koja liče na vehabije kreću oko nekih zgrada ili sumnjivo ponašaju.Prema procjenama federalnih policijskih zvaničnika, najveću opasnost više ne predstavljaju lica afroazijskog porijekla, koja su u BiH stigla tokom rata iz islamskih zemalja, nego domaće bošnjačko stanovništvo, koje se vrbuje putem stipendiranja i drugih vidova materijalnog davanja.

Predsjednik Zajedničke komisije za odbranu i bezbjednost Parlamentarne skupštine Branko Zrno rekao je da oni imaju podatke da u BiH ima oko 3 000 vehabija koji su najvjerovatnije naoružani, a da je teško tvrditi s kakvim arsenalom oružja raspolažu.

Skup koji vehabije planiraju da organizuju na Vlašiću 27. jula MUP RS ispratiće na profesionalan način.

"Vehabije navode da na Vlašiću planiraju da organizuju neka sportska druženja, između ostalog, tu će, kako su rekli, biti takmičenja u igri peintbol koja predstavlja simulaciju gađanja vatrenim oružjem", rekao je izvor iz vrha MUP RS. (Srna)

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE