• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Optužnica u slučaju Medicinska elektronika

Specijalno tužilaštvo podiglo optužnicu protiv Mileta Radišića, Dragana Cerovca, Željka Kataline i Nikice Bajića u slučaju Medicinska elektronika.

 Optužnica u slučaju Medicinska elektronika Izvor: MONDO

Optužnica je u vezi sa zloupotrebom službenog položaja ili ovlašćenja, manipulacijom cijenama i širenjem lažnih informacija.

Iz pritvorske jedinice Tunjice kod Banjaluke danas su pušteni na slobodu većinski vlasnik "Medicinske elektronike" u Banjaluci Milo Radišić, bivši direktor ovog preduzeća Željko Katalina, te bivši član uprave preduzeća i bivši radnik Investiciono-razvojne banke Republike Srpske (IRB RS) Dragan Cerovac, saznaje Srna.

Radišić, Cerovac i Katalina su bili u pritvoru po zahtjevu Specijalnog tužilaštva RS u vezi sa kupovinom državnog kapitala u "Medicinskoj elektronici" i manipulacijom sa hartijama od vrijednosti na Banjalučkoj berzi.  Bivši direktor IRB RS Bojan Golić i bivši radnik IRB RS Nikica Bajić prije nekoliko dana pušteni su iz pritvora nakon dogovora sa Specijalnim tužilaštvom.

Iz Specijalnog tužilaštva je potvrđeno da optužnica tereti  Radišića da je kao organizator, a ostala optužena lica da su kao članovi zločinačkog udruženja od marta do 13. avgusta 2009. godine u Banjaluci  vršili manipulaciju cijenama na tržištu hartija od vrijednosti, direktnim uticajem na smanjenje cijene akcija preduzeća "Medicinska elektronika".

U saopštenju se precizira da su te radnje činili s ciljem nezakonitog sticanja 35 odsto akcija ovog preduzeća iz portfelja Akcijskog fonda i Fonda za restituciju Republike Srpske (RS) ispod njihove stvarne vrijednosti, kojim je upravljala Investiciono-razvojna banka RS.

 "Oni su iskoristili službeni položaj u namjeri pribavljanja protivpravne imovinske koristi organizatoru zločinačkog udruženja, pričinivši pri tom štetu budžetu RS u visini od preko 1,7 miliona KM", saopšteno je iz Specijalnog tužilaštva.    (Srna)

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE