• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Zasadili sadnice uz močvaru Odmut

Autor mondo.ba

Povodom Svjetskog dana voda udruženja iz Banjaluke i Šamca simbolično su zasadili 15 sadnica poljskog jasena na obali močvare Odmut, budućeg zaštićenog područja u Šamcu i Domaljevcu.

Sadnice je obezbijedilo "Društvo za istraživanje i zaštitu biodiverziteta" iz Banjaluke, dok su mladi volonteri "Omladinske organizacije Šamac" dali doprinos u akciji sađenja.

"Ovom malom akcijom najavljujemo nekoliko sličnih aktivnosti obnove vegetacije i zaštite prirode ovog vrijednog močvarnog područja Tišina i Odmut tokom ove godine. Simbolično smo zasadili poljski jasen koji je autohtona vrsta na ovom području i cilj nam je zaštiti obale ovih voda od erozije, podsticati širenje autohtonih šuma u Posavini, a uz to zakloniti i osigurati živi svijet močvare", izjavila je Tatjana Mijanović iz DIZB-a.

Ovom prilikom volonteri su izvršili i ručno prikupljanje otpada na lokaciji obale Odmuta u selu Grebnice koji je nakon prikupljanja odložen u kontejnere.

Nakon akcije učesnici su mogli uživati u posmatranju ptica močvarica na bari koje u proljeće počinju sa gnježđenjem, a prizor je uljepšalo nadlijetanje najvećeg orla evrope – orla bjelorepana ili štekavca.

#Trashchallenge: I vladika Dimitrije u akciji

Još iz INFO

Komentari 1

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

Životinja

Dok se u gradu sječe nemilice i što valja i ne valja neko i sadi drveće. Nije sve tako crno u Šamcu. Dobro možda jeste u Šamcu ali okolo ima koja zraka svjetlosti.

MONDO REPORTAŽE