• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Radmanović optužuje "sarajevsku ekipu"

Predsjedavajući Predsjedništva BiH Haris Silajdžić i ministar inostranih poslova Sven Alkalaj ne prave državu, nego je ruše, tvrdi Radmanović.

 Radmanović optužuje "sarajevsku ekipu" Izvor: MONDO

Oni su dio su sarajevske ekipe koja hoće da radi onako kako se njoj sviđa, a ne kako to piše u aktima države, izjavio je član Predsjedništva BiH iz Republike Srpske Nebojša Radmanović.

Radmanović ističe da rad ministra Alkalaja pravi probleme čitavoj BiH, da on ne poštuje Ustav ni zastupljenost konstitutivnih naroda, i da istupa mimo stavova Predsjedništva BiH, koje je jedino zaduženo za vođenje spoljne politike, da naređuje ambasadorima da pišu govore i organizuju razne manifestacije koje su u funkciji samo jednog naroda.

 "Onaj dio BiH koji je vezan za Sarajevo ne reaguje na to i time prave sve teže odnose u BiH i primiču zemlju raspadu. Dakle, oni, a ne Banjaluka BiH vode u raspad", rekao je Radmanović za "Glas Srpske".

Radmanović je ocijenio da se na prostoru Balkana i dalje prelamaju interesi velikih sila, navodeći da SAD neće potpuno napustiti ovaj prostor i da će možda primat davati EU, za koju misli da nema jasnu koncepciju širenja.
Prema njegovim riječima, u BiH treba doći do konsenzusa šta hoćemo i kako ćemo se razvijati, zajednički ili odvojeno, ali, nažalost, tog konsenzusa nema.
Ističući da konsenzus u BiH ne postoji ni u vezi sa borbom protiv terorizma i da bošnjački političari ovu opasnost minimiziraju, Radmanović je rekao da ogroman novac koji pristiže iz islamskog svijeta radikalnim grupama treba prekinuti i da je potrebna organizovana akcija društva u cjelini, u čemu moraju da pomognu i međunarodni predstavnici i čitava EU.

Radmanović je naglasio da su Bošnjaci iz političkih razloga zakočili zakon o popisu stanovništva koji je predložio Savjet ministara i tako BH dolazi u situaciju da bude jedna od dvije-tri zemlje u svijetu od 200 zemalja koje neće imati popis.

Prema njegovim riječima, svih ovih 15 godina rad OHR-a je katastrofalan, a visoki predstavnici su se ponašali kao kolonijalni upravnici, a ne kao ljudi koji treba da pomognu razvoju demokratije u BiH i usvajanja standarda visoko razvijenih evropskih zemalja.          (Srna)

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE