• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

"Uskoro odgovor skupštine na odluku Ustavnog suda"

Autori mondo.ba Autori SRNA

Predsjednik Narodne skupštine Republike Srpske Nedeljko Čubrilović poručio je da će se 9. januar i dalje slaviti u Srpskoj i najavio da će parlament uskoro naći adekvatan odgovor na odluku Ustavnog suda BiH.

 "Uskoro odgovor skupštine na odluku Ustavnog suda" Izvor: MONDO/ Brankica Spasenić
Izvor: MONDO/ Brankica Spasenić

On je ocijenio da je odluka Ustavnog suda obesmišljava rad ove pravosudne institucije, koja uzima sebi za pravo da ocjenjuje istorijske činjenice kao što je 9. januar.

"Narodna skupština kada dobije odluku suda i vidi na šta se ona sve odnosi, naći adekvatan odgovor i svakao će uputiti odgovor, poštujući odluku suda, a koji će biti adekvatan", izjavio je Čubrilović novinarima u Doboju.

On kaže da u vezi sa današnjom odlukom Ustavnog suda BiH, možda, sve nije onako kao što su u prvi mah prenijeli mediji, jer 9. januar nije nestao datum.

Savčić: Odluka će dodatno ujediniti Srbe

Predsjednik Boračke organizacije (BORS) Republike Srpske Milomir Savčić smatra da će najnovija odluka Ustavnog Suda BiH, kojom se osporava 9. januar - Dan Republike Srpske, samo još više ujediniti Srbe u proslavi tog dana.

"Nesporna istorijska činjenica jeste da je 9. januara 1992. godine prgoglašena Republika Srpska, kao znak borbe srpskog naroda za ravnopravnost u BiH", rekao je Savčić Srni.

Savčić kaže da sve ono što donosi Ustavni sud Bih po tom pitanju neće ostaviti nikakve posljedice na proslavu i obilježavanje 9. januara - Dana Republike Srpske.

"Sve odluke takvog karaktera će samo učvrstiti volju srpskog naroda da Dan Republike Srpske obilježava svečanije, masovnije i sadržajnije", poručio je predsjednik BORS-a.

Ustavni sud BiH osporio je Zakon o Danu Republike Srpske - 9. januaru, razmatrajući zahtjev za ocjenu ustavnosti Dana Republike Srpske koji je u januaru prošle godine podnijelo devet delegata Bošnjaka i Hrvata u Vijeću naroda Srpske. 

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE