• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Planinari Srpske na vrhu Alpa

U okviru ekspedicije "Alpe 2010" planinari Republike Srpske popeli su se danas na vrh Marmolada 3.342 metra u italijanskim Alpima, u oblasti Bolanita.

 Planinari Srpske na vrhu Alpa Izvor: MONDO


Predsjednik Planinarskog saveza RS Ljubiša Aramanda rekao je Srni da su planinari na visini od 3.265 metara na Marmoladi zatekli veoma nepovoljne vremenske uslove - nisku temepraturu, snježne padavine i snažan vjetar.

"Nakon što se planinari odmore uslijediće uspon na planinu Velebit, u Hrvatskoj čime će ova ekspedicija biti u potpunosti završena", rekao je on.

Vođa ekspedicije Duško Blažić rekao je Srni da mu je drago da su planinari vidjeli nevrijeme i ekstremne zimske uslove u toku ljeta, dodavši da je da ovim završeno penjanje po najljepšem vrhovima Alpa.

"Ogromno iskustvo upotrijebićemo kada budemo osvajali najviše vrhove svijeta", rekao je Blažić.

Planinari RS su u četvrtak, 22. jula osvojili najviši vrh Austrije Grosglokner (3.790 metara), jedan od tehnički najzahtjevnijih vrhova u Evropi.

Desetodnevna planinarska ekspedicija, koja je u organizaciji Planinarskog saveza RS počela utorak, 20. jula održava se pod pokroviteljstvom predsjednika Srpske Rajka Kuzmanovića i uz podršku Ministarstva za porodicu omladinu i sport RS.

U desetodnevnoj ekspediciji "Alpe 2010" učestvuje 47 planinara iz cijele Srpske. Ovo je treća velika ekspedicija koju organizuje Planinarski savez RS. Prošle godine organizovan je uspon na vrh Olimp u Grčkoj, zatim na najviši vrh Makadonije i Albanije - Golem Korab, kao i pohod na Kajmakčalan.

Na toj ekspediciji učestvovalo je više od stotinu planinara iz cijele Srpske. Prethodno je 2008. godine organizovan uspon na Triglav.

(Srna/MONDO)

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE