• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Ahmetović: Neću da dijelim saznanja o vehabijama

Ministar bezbjednosti BiH Sadik Ahmetović tvrdi da su "proizvoljni" navodi nekih izvora iz MUP-a RS da najveći broj vehabija boravi u Srebrenici i Kozarcu i da su dobro naoružani.

 Ahmetović: Neću da dijelim saznanja o vehabijama Izvor: MONDO

Ahmetović je rekao da informacije koje ima o vehabijskom pokretu, kao i informacije o planiranom okupljanju vehabija na Vlašiću 27. jula ne može podijeliti sa širom javnošću.

"Terorizam je globalni problem kojeg nije pošteđena nijedna država, pa ni BiH, i sa njim se treba suočiti i istraživati ga u cilju prevencije", ocijenio je Ahmetović, dodavši da svim bezbjednosnim strukturama treba omogućiti uslove da se bave svojim poslom.

Ahmetović smatra da postoje oni koji, kako je rekao, problem žele da postave na politički nivo i iznad onoga što objektivno jeste, kao i onih koji umanjuju opasnost od vehabizma.

"Mislim da treba realno sagledati taj problem u BiH i adekvatno odgovoriti na njega", izjavio je Ahmetović novinarima u Prijedoru, gdje je prisustvovao zajedničkom ispraćaju posmrtnih ostataka 41 identifikovanog Bošnjaka, koji su stradali u poslednjem ratu na području ove opštine.

Izvor iz vrha MUP-a RS rekao je za "Glas Srpske" od petka da najviše vehabija u RS ima na području Srebrenice i Kozarca i da su oni, kao i svi pripadnici tog pokreta u Srpskoj, dobro naoružani raznim vrstama oružja.

"Sa sigurnošću možemo tvrditi da vehabije posjeduju pješadijsko naoružanje, a treba utvrditi da li imaju teže vojno naoružanje ili eksploziv", rekao je ovaj izvor i dodao da u Srpskoj postoji opasnost od terorističkih napada koje je skoro nemoguće spriječiti, zbog čega treba djelovati preventivno.

Aktivisti vehabijskog pokreta imaju namjeru da 27. jula, na Dan ustanka u BiH, okupe na vlašićkom platou Babanovac radi održavanja sportskih igara.

Ministar unutrašnjih poslova RS Stanislav Čađo rekao je ranije da MUP neće javno saopštavati da li će i na koji način biti uključen u praćenje godišnjeg okupljanja vehabija na Vlašiću, ali da niko ne treba da sumnja da će dati najbolji mogući odgovor na održavanju bezbjednog ambijenta kakav je i sada.

(Srna)

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE