• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Dodik zove na konsultacije, Bosić se nećka

Pokušaj Bosića da izbjegne učešće u konsultacijama oko mišljenja MSP o Kosovu više je nego neprimjerena, izjavio Dodik

 Dodik zove na konsultacije, Bosić se nećka Izvor: MONDO

Predsjednik Vlade Republike Srpske (RS) Milorad Dodik poručio je lideru Srpske demokratske stranke (SDS) Mladenu Bosiću da je njegov pokušaj da izbjegne učešće u današnjim konsultacijama o važnim pitanjima koja se direktno tiču RS, pozivajući se na nelegitimnost sazivača, više nego neprimjerena.

Predsjednik Vlade RS i SNSD-a Milorad Dodik zakazao je za danas konsultativni sastanak sa predsjednicima političkih stranaka u RS povodom savjetodavnog mišljenja Međunarodnog suda pravde o nezavisnosti Kosova, nakon čega je Bosić uputio pismo premijeru pitajući zašto sastanak nije organizovao predsjednik RS Rajko Kuzmanović i "zašto nije pozvan SNSD" i da li je tema sastanka samo "presuda" Međunarodnog suda pravde ili će se razgovarati i o drugim pitanjima.

Dodik je u odgovoru naglasio da s obzirom na aktuelnost prezentovanog savjetodavnog mišljenja Međunarodnog suda pravde o proglašenju nezavisnosti Kosova, a ne "presude", kako je u pismu naveo Bosić, kao i da je poziv predsjednicima političkih stranaka uslijedio nakon toga - potpuno jasno da bi upravo to bila primarna tema sastanka.

"Pored toga, imajući u vidu ozbiljnost ove teme, kao i sastav učesnika (isključivo predsjednici stranaka), na predviđenom konsultativnom sastanku bilo bi moguće otvoriti i sve druge važne teme, uključujući i one koje ste sami pomenuli u Vašem dopisu", objasnio je Dodik.

On je napomenuo da je sastanak sazvao predsjednik Vlade, koji je istovremeno i predsjednik SNSD-a, te je time učešće SNSD-a - više nego očito.

Dodik je podsjetio Bosića da je SDS prošle sedmice zatražio od predsjednika Vlade RS da obavi konsultacije sa svim političkim faktorima u Republici Srpskoj, kako bi "izašli sa zajedničkim stavom prema novonastaloj situaciji".

"Očekivali smo od Vas, kao predsjednika najveće opozicione stranke, da pokažete ozbiljnost i odgovornost srazmjernu značaju navedene teme i dosljednost da se održi konsultativni sastanak ove vrste, umjesto što omalovažavate inicijativu predsjednika Vlade i najveće političke stranke u RS, na kojoj ste i sami javno insistirali", poručio je premijer Dodik lideru SDS-a.

(Srna/MONDO)

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE