• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Obilježen dan ustanka naroda BiH

Polaganjem vijenaca i cvijeća na Partizanskom spomen-groblju u Brčkom obilježen je 27. juli - Dan ustanka naroda BiH u Drugom svjetskom ratu.

 Obilježen dan ustanka naroda BiH Izvor: MONDO

Polaganjem vijenaca i cvijeća na Partizanskom spomen-groblju u Brčkom predstavnici SUBNOR-a distrikta i lokalnog društva "Josip Broz Tito" obilježili su 27. juli - Dan ustanka naroda BiH u Drugom svjetskom ratu.

"Na današnji dan prije 69 godina narodi BiH ustali su protiv fašizma i domaćih izdajnika, jasno stavivši do znanja da ne prihvataju ni fašizam ni izdaju. Tada smo stali pod zastavu narodnooslobodilačkog pokreta te uz velike žrtve dali ovoj državi snagu da zajedništvom opstane i porazi fašizam na ovom prostoru", rekao je Ilija Pajić, predsjednik SUBNOR-a Brčko distikta.

Predsjednik brčanskog Društva "Josip Broz Tito" Marija Arslić istakla je privrženost antifašističkim tradicijama NOB-a te izrazila želju da se "zajedno sa novim generacijama i u današnjem vremenu stariji bore za ZAVNOBiH-sku BiH sa svim njenim vrijednostima".

Poštu palim borcima Narodnooslobodilačkog rata odali su i predstavnici Vlade i Skupštine distrikta i političkih partija, te brojni građani Brčko distrikta.

(Srna)

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE