• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Žena pod nikabom "raspustila" Parlament BiH

Sjednica Zastupničkog doma parlamenta prekinuta je na zahtjev SNSD, koji su od obezbjeđenja tražili da objasni kako se tu našla osoba pokrivenog lica.

 Žena pod nikabom "raspustila" Parlament BiH Izvor: MONDO

Utvrđeno je da je žena, koja je u skupštinsku salu ušla pod nikabom, Nađa Dizdarević, predstavnica Udruženja za ljudska prava "Ravnopravnost za sve", koje se protivi donošenju zakona o zabrani nošenja odjeće koja u potpunosti prekriva lice muslimanki, prenio je Radio Slobodna Evropa.

"Zakon o zabrani nošenja nikaba je tek predložen, a ovakvo ponašanje prema meni pokazuje da oni nikada nisu poštovali ženu muslimanku", kazala je Dizdarevićeva.

Poslanik Šemsudin Mehmedović je po izlasku sa sjednice rekao novinarima da su srpski poslanici tražili da Dizdarevićeva napusti sjednicu ili da skine odjeću koja onemogućava identifikaciju, prenijela je agencija FENA.

"Parlament to ne može prihvatiti. Dizdarevićeva je zainteresovana za tačku dnevnog reda koja se odnosi na zabranu odjeće koja onemogućava identifikaciju i pretpostavljam da neće otići", kazao je Mehmedović.

SNSD je ranije u parlamentu BiH pokrenuo inicijativu o donošenju zakona kojim bi u ovoj zemlji bilo zabranjeno nošenje nikaba iz bezbjednosnih razloga.

(Tanjug)

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE