• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

BiH ima dokaze protiv Ganića

Sud i Tužilaštvo BiH posjeduju dokumentaciju kojom se dokazuje da je Ejup Ganić odgovoran za zločine nad vojnicima JNA u Dobrovoljačkoj ulici 1992. godine.

 BiH ima dokaze protiv Ganića Izvor: MONDO

Sud i Tužilaštvo BiH već nekoliko godina posjeduju potpunu dokumentaciju kojom se neoborivo dokazuje da je ratni član Predsjedništva BiH Ejup Ganić odgovoran za zločine nad vojnicima JNA u Dobrovoljačkoj ulici 1992. godine, izjavio je poslanik SNSD-a u Predstavničkom domu Parlamentarne skupštine BiH Slavko Jovičić.

"Ogorčen sam zbog nerada Tužilaštva i Suda koje već nekoliko godina ima neoborive dokaze da je Ganić odgovoran ne samo za zločine u Dobrovoljačkoj već i za niz zločina tokom rata u BiH, čak i u logoru `Silos` u Tarčinu u kojem sam ja bio zatvoren", rekao je Jovičić novinarima.

On je ocijenio da će odbijanje londonskog suda da Ganića isporuči Srbiji dodatno usložniti tešku političku situaciju u BiH i mogućnosti pomirenja među narodima u BiH, te da pravo i pravda u ovom slučaju nisu pobijedili.

"Međutim, nije ovo poraz Srbije i njihove politike i diplomatije. Ovde je stvorena takva percepcija da su Srbi za sve krivi i nažalost tome je podlegla i engleska Vlada, kao i njihovo pravosuđe koje nikad ne bi donijelo odluku koja ne odgovara engleskim interesima", smatra Jovičić.

Portparol Tužilaštva BiH Selma Hećimović potvrdila je danas da je "Ejup Ganić osumnjičeno lice i da je istraga koja se vodi za Dobrovoljačku ulicu u toku".

Koordinator Tima MUP-a Republike Srpske /RS/ za istraživanje i dokumentovanje ratnih zločina Simo Tuševljak rekao je Srni da je slučaj "Ganić" i dalje aktuelan u Tužilaštvu BiH koje provodi istragu za zločin u Dobrovoljačkoj. ulici.

(Srna)

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE