• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Istraga protiv Ganića traje

Tužilaštvo BiH imenovalo je tužioca za predmet "Dobrovoljačka ulica", a istraga je u toku, bez obzira na odluku suda o neisporučenju Ejupa Ganića Srbiji.

 Istraga protiv Ganića traje  Izvor: MONDO

Tužilaštvo BiH imenovalo je tužioca za predmet "Dobrovoljačka ulica", a istraga je u toku, bez obzira na odluku londonskog suda o neisporučenju Srbiji člana ratnog Predsjedništva BiH Ejupa Ganića, potvrdio je glavni tužilac BiH Milorad Barašin.

"Istraga i dalje traje u Tužilaštvu BiH, bez obzira na odluku Ekstradicionog suda u Londonu, jer je Sud odlučivao o ekstradiciji, a nije bilo riječi o meritumu predmeta i događaja, što je nešto sasvim drugo", rekao je Barašin za današnji "Fokus".

On je dodao da Ganić nije oslobođen, jer se u Londonu vodio postupak ekstradicije, odnosno odlučivalo se hoće li biti isporučen Srbiji ili neće.

Barašin je naglasio da u ovom trenutku ne može govoriti o tome kada bi se mogla okončati istraga, niti kako se zove tužilac koji je određen za ovaj predmet, ali je potvrdio da je riječ o međunarodnom tužiocu.

"Kada istraga bude okončana blagovremeno ćemo obavijestiti javnost", rekao je Barašin.

Koordinator Tima MUP RS za istraživanje i dokumentovanje ratnih zločina Simo Tuševljak rekao je da se u Tužilaštvu BiH nalazi mnogo dokaza u vezi s događajima u Dobrovoljačkoj ulici.

Poslanik SNSD-a u Predstavničkom domu Parlamentarne skupštine BiH Slavko Jovičić rekao je da Sud i Tužilaštvo BiH već nekoliko godina posjeduju potpunu dokumentaciju kojom se neoborivo dokazuje da je Ejup Ganić odgovoran za zločine nad vojnicima JNA u Dobrovoljačkoj ulici.

"Ogorčen sam zbog nerada Tužilaštva i Suda, koji već nekoliko godina ima neoborive dokaze da je Ganić odgovoran ne samo za zločine u Dobrovoljačkoj već i za niz zločina tokom rata u BiH, čak i u logoru `Silos` u Tarčinu, u kojem sam ja bio zatvoren", rekao je Jovičić.


(Srna)

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE