• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Haradinaj tvrdi da nije ubijao Srbe

Jedan od lidera OVK Ramuš Haradinaj, u Hagu nedavno oslobođen optužbi, izjavio je da on lično nije naredio ubistvo ni jednog Srbina.

 Haradinaj tvrdi da nije ubijao Srbe Izvor: MONDO

Jedan od lidera Oslobodilačke vojske Kosova (OVK) Ramuš Haradinaj, koga je Haški tribunal oslobodio optužbi, izjavio je da on lično nije naredio ubistvo ni jednog Srbina i da je to dokazano u Hagu.

U intervjuu na srpskom jeziku televiziji "Palma plus" iz Jagodine Haradinaj je negirao da je u svojoj knjizi napisao da je ubijao Srbe.

On je rekao da ga je optužnica teretila za ubistvo šest Srba koji su ubijeni na teritoriji Metohije u zoni u kojoj je komandovao u periodu od februara do septembra 1998. godine.

On je dodao da su dvojica muškarca bila naoružana, kao i da je prema optužnici odgovoran za ubistvo dve žene.

"Da je bilo nečega više sigurno bi bilo u optužnici", kazao je Haradinaj i rekao da ne zna za to da su jednog Srbina bacili u bunar.

On je pozvao organe gonjena iz Srbije da ako imaju neke dokaze o njegovoj odgovornosti to dostave sudu u Hagu.

Haradinaj je potvrdio da je za odbranu pred Haškim tribunalom uložio oko devet miliona evra, kako bi ga zastupala ugledna advokatska kancelarija iz Velike Britanije. On je rekao da ne zna da li u njoj radi i supruga bivšeg premijera Tonija Blera.

Govoreći o navodima da su ubijeni svedoci koji je trebalo da svedoče protv njega, Haradinaj je rekao da zna da je u saobraćajnoj nesreći u Crnoj Gori poginuo samo jedan svedok i da ne razume zašto se sada plasiraju takve informacije kad je suđenje završeno.

Na pitanje novinara kako to da su se zločini dogodili u zoni u kojoj je on bio komandant i da za njega ne važi komandna odgovornost, Haradinaj je kazao da je reč o teritoriji u dužini od oko 80 kilometara i da on nije mogao biti na svakom mestu istovremeno.

Haradinaj je istakao i da će Kosovo nastaviti svoj put kao nezavisna država i da u njoj ima mesta i za Srbe.

(Beta/www.mtsmondo.com)

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE