• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Šta dalje sa slučajem Ganić?

Tužilaštvo za ratne zločine u Beogradu odlučiće u ponedjeljak da li će se žaliti na odluku Suda za ekstradicije u Londonu. Ganić najavio tužbu.

 Šta dalje sa slučajem Ganić? Izvor: MONDO

Ovom odlukom sud je odbio je da izruči Srbiji bivšeg člana ratnog predsjedništva Bosne i Hercegovine (BiH) Ejupa Ganića.

Zamjenik srpskog tužioca za ratne zločine Bruno Vekarić izjavio je Tanjugu da je u toku razmatranje presude londonskog Suda za ekstradicije i da će danas sa britanskim tužiocima, koji zastupaju srpsku stranu tom slučaju, biti razmotrena cjelishodnost podnošenja žalbe na tu odluku.

Zamjenik tužioca Vekarić je napomenuo da je tužilaštvo obavješteno da je bivši tužilac Tužilaštva BiH Filip Alkok, koji je u Sarajevu vodio istragu u "predmetu Dobrovoljačka", a u ekstradicionom sudu u Londonu bio krunski svjedok odbrane bivšeg člana ratnog predsjedništva BiH, odnio sa sobom u Englesku kompletan "predmet Ganić"i timu odbrane otkrio identitet zaštićenog svjedoka.

Vekarić je potvrdio da je MUP Republike Srpske (RS) podnio tužilaštvu BiH krivičnu prijavu protiv Alkoka i izrazio zabrinutost za tok postupka protiv Ganića, zbog tih dešavanja.

Obrana Ganića je prema krivičnoj prijavi, zaštićenom svjedoku čij ije identitet otkrio Alkok, iako je bio u zakonskoj obavezi da čuva identitet svjedoka, nudila novac u zamjenu za promenu iskaza što je on odbio i prijavio slučaj policiji RS.

Sud u Londonu u utorak je odbio zahtjev srpskih vlasti za ekstradiciju Ganića, jer je ocijenio da je proces pokrenut iz političkih razloga i Ganića pustio na slobodu poslije višemjesečnog kućnog pritvora.

(agencije/MONDO)

Još iz INFO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MONDO REPORTAŽE